Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Στον Ενοριακό Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Λαμύρων Ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄

Με τη συμμετοχή των Παναχραντινών Πατέρων και την παρουσία πλήθους πιστών, τηρούντων τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Ναό της Μεταμορφώσεως του Κύριου, στην εμβληματική και κατάφυτη περιοχή των Λαμύρων Άνδρου και τέλεσε ετήσιο Μνημόσυνο φιλογενούς Ανδρίου, διατελέσαντος και Επιτρόπου του Ναού.


Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β‘ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και στην αντιπαλότητα, τον πόλεμο, των δύο κόσμων, του καλού και του κακού, που διεξάγεται στην ψυχή μας και στο πώς ο άνθρωπος δεν πρέπει να εγκαταλείπει αυτόν τον αγώνα αλλά με διαρκή εγρήγορση ψυχής να βγαίνει νικητής από το πιο επώδυνο, κατά τους Πατέρες, μαρτύριο, το μαρτύριο της συνειδήσεως, όπως ακριβώς οι σήμερα τιμώμενοι Νεομάρτυρες, και προέτρεψε τους πιστούς να αναθέτουν με εμπιστοσύνη τη ζωή τους, εαυτούς και αλλήλους, στο Θεό.


Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Φιλάρετο, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες, και ιδιαίτερα τον ιεροψάλτη κ. Α. Μαρκόπουλο, για την προσπάθειά του να συστήσει νεανική-παιδική χορωδία, η οποία απέδωσε μελωδικά τους ύμνους, και τον διαβεβαίωσε για τη στήριξή του σ’ αυτή την αξιέπαινη δράση, ώστε να αναπτυχθεί έτι περισσότερο και να ευδοκιμήσει.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μεταβαίνει ήδη στην Κύθνο, κατά το εξαγγελθέν πρόγραμμα.

Πηγή: https://www.imsyrou.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!