Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Στον εορτασμό της Αγίας Σοφίας στο Άνω Γαύριο

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Καλλινίκου Τσούση και του παρεπιδημούντος στην Άνδρο Συνοδικού Γραμματέως,

Αρχιμ. Διονυσίου Χατζηαντωνίου, και τη συνευχητική παρουσία της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Μοναχής Παρθενίας, του διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου, ιατρού κ. Θεοδ. Σουσούδη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Γαυρίου κ. Ευαγγ. Μαμάη, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή και Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος και πλήθους πιστών από την περιοχή Γαυρίου και άλλες περιοχές της Άνδρου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, ο οποίος ανέπτυξε το νόημα της τιμής των Αγίων και το πώς και το γιατί όλοι οι πιστοί είμαστε εν δυνάμει Άγιοι.

Αναφέρθηκε επίσης στο πώς η Εκκλησία ορίζει τους Αγίους και τους κατατάσσει στο Αγιολόγιο, καθώς και στις αρετές και τους αγώνες που προαπαιτουνται για την κατάκτηση της αγιότητος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο και τους Επιτρόπους του Ναού για τη φροντίδα και τη μέριμνά τους προς αυτόν, ανεμνήσθη των προοδοιπορήσαντων Εφημερίων του και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να έχουν πάντα στη ζωή τους την προστασία των σήμερα τιμωμένων Αγίων Γυναικών και κάθε ευλογία παρά Θεού.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!