Στον τελικό του πρωταθλήματος αναβάσεων 2019 – ενιαίο seajets Skoda Cup 2019, αναμένεται να συμμετάσχει ο συμπατριώτης μας Ανδριώτης, Βασίλης Μπατής το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου στην Πιτίτσα Αχαΐας!
Σε επικοινωνία που είχε το Andros Portal μαζί του, δήλωσε ενθουσιασμένος για την συμμετοχή του στο σημαντικό αυτό πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώ μας έδωσε και μία σημαντική είδηση για μία δράση που επιχειρείται για το 2020 στην Άνδρο!
«Σκεφτόμουν εδώ και χρόνια να ξεκινήσω ενεργή συμμετοχή σε αγώνες ανάβασης. Φέτος το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα και είχα την τύχη να ζήσω την εμπειρία του bucket και της ταχύτητας ανάμεσα σε πολλούς έμπειρους οδηγούς!», αναφέρει στο Andros Portal, ο Βασίλης.
Στήριγμά του και καθοδηγητής, ο μηχανικός του κ. Σταμάτης Παντιέρας ενώ ο κ. Γιάννης Παραβαλος και η κ. Βάσω Κουρτίδου, οδηγοί της ομάδας Autoracepadieras οι οποίοι μετρούν χρόνια και χιλιόμετρα στους αγώνες, στάθηκαν δίπλα του από την πρώτη στιγμή!
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Βασίλης έχει ήδη κατακτήσει στον πρώτο του αγώνα στην ανάβαση Πορταριάς την 3η θέση και στην συνέχεια την 2η θέση στην ανάβαση του Ομαλού!
Δεν μας έκρυψε και το ενδεχόμενο το 2020 να διοργανωθεί ανάβαση και στην Άνδρο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για να δημιουργήσουμε μια Λέσχη στο νησί ή να μας βοηθήσει κάποια άλλη υπάρχουσα στο εγχείρημα να διοργανώσουμε τον πρώτο μας αγώνα ανάβασης στην Άνδρο. Σίγουρα οι συμμετοχές θα είναι πολλές αλλά και ο κόσμος που θα έρθει συγκεκριμένα για να παρακολουθήσει την ανάβαση.
Οι διεργασίες ωστόσο, όπως μας εξήγησε, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά η αρχή έχει ήδη γίνει.
Κλείνοντας επεσήμανε πως το νησί έχει παρά πολλούς καταξιωμένους οδηγούς αγώνων και έμπειρους ανθρώπους με γνώσεις στην οργάνωση, για την υλοποίησή του! «Η ανάβαση, μαζί με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις – φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Άνδρο -Andros on Foot Festival, Andros Trail Race, Ιστιοπλοϊκοί αγώνες, Ράλλυ ΦΙΛΠΑ- τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ακόμα και τον Μάιο, σε συνεννόηση και με την στήριξη φυσικά της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας και τους διοργανωτές των υπολοίπων δραστηριοτήτων, μπορούμε να βάλουμε ακόμα λιθαράκι για να μεγαλώσουμε έστω και για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο την σεζόν στο νησί. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει πραγματικότητα με την βοήθεια όλων!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης.
Ένα διαφορετικό εγχείρημα για την Άνδρο, που εστιάζει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το οποίο μπορεί να δώσει το έναυσμα ακόμα και για μεγαλύτερες διοργανώσεις. Μη ξεχνάμε ότι το ζητούμενο στις μέρες μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ας αγκαλιάσουμε όλοι την πρόταση του Βασίλη, Φορείς και πολίτες. Είναι στο χέρι μας, ανάλογες δράσεις να φτάσουμε την Άνδρο ψηλά, εκεί που της αξίζει!