Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Strike for Black Lives: Ημέρα απεργίας κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ

People take part in a Black Lives Matter (BLM) demonstration in Berlin, Germany, July 18, 2020. REUTERS/Hannibal Hanschke

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΗΠΑ αναμένεται να απέχουν σήμερα από τις δουλειές τους για να διαμαρτυρηθούν κατά του συστημικού ρατσισμού και των ανεπαρκών μέτρων προστασίας κατά του κοροναϊού για τους αφροαμερικανούς.

Κάποιοι εργαζόμενοι θα απεργήσουν όλη τη μέρα ενώ κάποιοι θα κάνουν στάση εργασίας για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή χρειάστηκε για τον αστυνομικό να δολοφονήσει τον Τζόρτζ Φλόιντ.

«Χτίζουμε μια χώρα όπου η Μαύρη ζωή μετράει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας – συμπεριλαμβανομένου του χώρου εργασίας», δήλωσε ο Ash-Lee Henderson, διοργανωτής του Κινήματος για τις Μαύρες Ζωές, ενός συνασπισμού περισσότερων από 150 οργανισμών που απαρτίζουν το κίνημα Black Lives Matter.

Μεταξύ των απεργών θα είναι εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων: υπάλληλοι γηροκομείων, επιστάτες και ντελιβεράδες.

Επίσης, αναμένεται να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις υπάλληλοι ταχυφαγείων, διανομείς και εργαζόμενοι στα αεροδρόμια.

Η πανδημία του κοροναϊού – η οποία ήταν περισσότερο από δύο φορές πιο θανατηφόρα για τους Μαύρους Αμερικανούς από τους λευκούς Αμερικανούς – έκανε εμφανή την φυλετική ανισότητα.

Στο Μισσούρι, απεργιακοί εργάτες θα διαδηλώσουν στα McDonald’s στο Ferguson, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο για τον Michael Brown, έναν μαύρο που σκοτώθηκε από την αστυνομία το 2014.

Πηγή: https://www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!