Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Στρουθοκαμηλισμός: Νέα μορφή άσκησης εξουσίας

Με αφορμή την μεταφορά επισκέπτη/ασθενή της Άνδρου με ιδιωτικό ελικόπτερο, ο γνωστός «Εκπρόσωπος Τύπου» του κυρίου Λοτσάρη καταφέρθηκε τόσο κατά της εκλεγμένης από τον Ανδριώτικο λαό Αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου όσο και σε μένα προσωπικά με υπαινιγμούς και φρασεολόγιο που θα ζήλευαν και τα καλύτερα γραφεία προπαγάνδας παλαιών και σκοτεινών εποχών.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, από αυτόν τον κύριο που εφαρμόζει Γκεμπελικές τακτικές στην Άνδρο σαν γραφείο προπαγάνδας, στην απέλπιδα προσπάθειά του να φιμώσει τους πάντες. Χρέος της εκάστοτε αντιπολίτευσης και καθενός μας ξεχωριστά είναι να ασκεί τον απαιτούμενο υπηρεσιακό έλεγχο στα πλαίσια της νομιμότητας στους διοικούντες και όχι να επικροτεί κάθε ανοησία ή παρατυπία αυτών στο βωμό ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού. Αυτό το τιμητικό για μένα χρέος προσπαθώ τόσο εγώ, οσο και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να ασκήσουμε χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις.

Οι ακατανόμαστες φραστικές επιθέσεις, η διχαστική συμπεριφορά και η θρασύτατη προπαγάνδα του φερόμενου δημοσιογράφου, δεν με πτοούν, αντιθέτως επιβεβαιώνουν ότι ορθώς ασκώ τον έλεγχο και τον σχολιασμό των λανθασμένων πρακτικών του κυρίου Λοτσάρη και κατ επέκταση της Διοίκησής του.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος υποβάλλω γραπτά ερωτήματα τα οποία δεν απαντώνται.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος απαιτώ τα έργα να έχουν τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, ζητώ την τήρηση των προβλεπομένων κι αντί να αναζητηθούν τα λάθη της διοίκησης προτιμούν να μου επιτεθούν.

Παρότι δεν έχω υποβάλλει καμία καταγγελία εναντίον του Δήμου, σε κάθε ευκαιρία είμαι στο κάδρο αυτών που εμφανίζονται η προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν υποστηρικτές του Δήμου και της περιοχής της Υδρούσας.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η Διοίκηση του Δήμου Άνδρου υπό τον κύριο Λοτσάρη αιτεί και προβάλει το «το αλάθητο του Πάπα», την μη συνεργασία, την αποσιώπηση των κακών πεπραγμένων της και πάντα κεκαλυμμένη στις προστατευτικές φτερούγες του άτυπου γραφείου τύπου.

Μου προκαλεί θλίψη όπως και σε πολλούς ακόμα, που ένας τέτοιος χαρακτήρας παίζει τον οποιανδήποτε ρόλο στην διαβίωσή μου στο νησί, στην εργασία μου, επηρεάζοντας αρνητικά την οικογένειά μου τους φίλους μου και όλη την κοινωνία τη περιοχής μου, με την απαράδεκτη γραφή του που μένει ατιμώρητη και έχει την εύνοια του ίδιου του δήμαρχου.

Τιμή μου και τιμή μας να μην είμαστε αρεστοί σε τέτοιους τύπους. Μου αρκεί η εκτίμηση των συμπατριωτών μου που γνωρίζουν ότι λειτουργώ νόμιμα και έντιμα με μοναδικό γνώμονα το καλό της Άνδρου.

Κάπου εδώ θα ήθελα να κλείσω ενθυμούμενος κάτι που είπε ένας Αμερικανός συγγραφέας, Μαρκ Τουαίην «Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»

Αντώνης Αντώνογλου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!