Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

SUP Cup 2014: Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου και…η Άνδρος δήλωσε το παρών.

Διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου 2014 με 147 συμμετοχές και ανάμεσα τους δεκαοχτώ παιδιά από την Άνδρο. Η περηφάνια όλων μας μεγάλη αφού μετά από αρκετές προπονητικές ώρες όλων των αθλητών τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά με πέντε στο σύνολο τα μετάλλια που έφεραν στο νησί.

isthmus_2014_5

Ίσως ο πιο δυνατός και τεχνικός αγώνας SUP όλων των διοργανώσεων του “Hellenic SUP CUP”.

Δεν ήταν οι συμμετοχές που αυξήθηκαν, ούτε οι κατηγορίες που δημιουργήθηκαν, αλλά το αγωνιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον των αθλητών που σε ισορροπία με την διασκέδαση και την απλή συμμετοχή των περισσοτέρων, έδωσαν την ομορφότερη εικόνα σε αυτόν τον τελικό.

Με τις δυσκολίες να απασχολούν την οργανωτική επιτροπή τις τελευταίες 10 ημέρες φτάσαμε στην Κυριακή 19 Οκτωβρίου, ημέρα του τελικού του 4th Hellenic SUP CUP 2014.

Για όσους δεν το γνωρίζουν υπάρχει φαινόμενο παλίρροιας στον Ισθμό, με αλλαγή της φοράς του ρεύματος του νερού κάθε έξι ώρες. Οι δυνατοί όμως άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή όλες τις προηγούμενες ημέρες, επηρέαζαν το ρεύμα και ήταν αδύνατο να καθοριστεί με σιγουριά από τους υπεύθυνους του καναλιού, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να το “διαβάσουν”, βασιζόμενοι στην εμπειρία τους αλλά και σε μετρήσεις κάθε μία ώρα.

Στηριζόμενοι στην αρχική πρόβλεψη, ότι το ρεύμα θα ήταν τελικά από την Ποσειδωνία, ετοιμάστηκαν τα πάντα, στήθηκαν οι τέντες, τοποθετήθηκαν σημαίες, φουσκώθηκαν οι σημαδούρες από το Σάββατο το βράδυ. Μοναδικό μας άγχος ο Ευρωπαϊκός αγώνας τριάθλου στο Λουτράκι, που θα δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα στο δρόμο προς την Ποσειδωνία.

isthmus_2014_6

Χαράματα Κυριακής και όλοι στο πόδι για να πάμε στις θέσεις μας. Μια τελευταία ματιά πάνω από τη Γέφυρα και όλοι παγώσαμε. Το ρεύμα είχε γυρίσει ανάποδα. Το τηλεφώνημα των υπευθύνων της ΑΕΔΙΚ επιβεβαίωσε αυτό που βλέπαμε: “Το ρεύμα άλλαξε στις 7:30, γύρισε από τα Ίσθμια και θα έχει αυτή τη διεύθυνση μέχρι τις 14:30”

Πανικός, όλα έπρεπε να ξεστηθούν και να στηθούν αντίστροφα. Με την επιτροπή να συντονίζεται και να ξεσυντονίζεται κάθε 5 λεπτά, έρχεται και η χαριστική βολή. Ένα yacht με βλάβη στην είσοδο της Ποσειδωνίας θα καθυστερούσε τα πάντα. Δεν άργησε όμως να έρθει το ευχάριστο νέο από τον πύργο ελέγχου των Ισθμίων, ότι το yacht θα ρυμουλκηθεί τελικά και το κανάλι θα μας δοθεί στις 12:30 ελεύθερο.

Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες, μέσω ανακοινώσεων αλλά κυρίως από άνθρωπό μας που βρισκόταν στην γέφυρα και σταματούσε όσα αυτοκίνητα έβλεπε με σκάφη να κατευθύνονται προς το Λουτράκι, συγκεντρωθήκαμε τελικά όλοι στον προαύλιο χώρο της ΑΕΔΙΚ. Δηλώσεις συμμετοχής και γρήγορη προετοιμασία.

Το τελικό ΟΚ δίνεται από τον Πύργο ελέγχου, και ξεκινά το SUPers Meeting. Μια γρήγορη και απλή ενημέρωση και ο κόσμος μπαίνει στο νερό για προθέρμανση, αναμένοντας το ηχητικό σήμα ώστε να πάει στη γραμμή εκκίνησης.

Λήψη θέσης για εκκίνηση, το ρεύμα είναι βοηθητικό 2 μίλια, ο άνεμος αντίθετος με ριπές 8-14 μίλια και η εκκίνηση δίνεται τελικά στους 147 αθλητές στις 12:45.

Πολλοί οι Κύπριοι αθλητές που ήρθαν απ’ το νησί της Αφροδίτης γι’ αυτόν τον αγώνα, δίπλα σε 3 Άγγλους, 2 Γάλλους και 1 Αυστριακό που ταξίδεψαν από τις χώρες τους για να συμμετέχουν στον διάπλου του Ισθμού.

Η Θεαματική εκκίνηση ξεσηκώνει και ενθουσιάζει τους θεατές, οι οποίοι μόλις πέρασε και ο τελευταίος αθλητής, άρχισαν να ψάχνουν τρόπο να μετακινηθούν, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα και την εξέλιξη του αγώνα. Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν ξεχασμένα μονοπάτια για να προσεγγίσουν σε διαφορετικά σημεία τις παρειές της Διώρυγας της Κορίνθου και πάρα πολλοί αυτοί που κατευθύνθηκαν στις γέφυρες για να δουν τον αγώνα από ψηλά, ενώ κάποιοι τους ακολούθησαν μέχρι και τον τερματισμό στην Ποσειδωνία, παροτρύνοντας τους συνεχώς.

Η ομάδα εφέδρων καταδρομέων που κάνει άσκηση ραπέλ, καταρίχησης και αναρρίχησης με σχοινιά, διακόπτει την άσκηση, με τους καταδρομείς κρεμασμένους στα σχοινιά για να θαυμάσουν το θέαμα της διέλευσης των αθλητών.

Στο νερό οι αναμετρήσεις είναι επικές. Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος έχει δημιουργήσει διαφορές στον πόντο, ώστε και η μια θέση διαφορά στον τελικό κρίνει τους νικητές σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Έτσι ο καθένας έχει τον δικό του στόχο.

Ως διοργανωτής και γνώστης της βαθμολογίας και των διαφορών, είδα μοναδικές αναμετρήσεις, νίκες και ήττες που σίγουρα με έκαναν τον τυχερότερο θεατή αυτού του αγώνα.

Με τον Φράγκο να δουλεύει συνεχώς στο κόκκινο για να ξεφύγει από την καυτή ανάσα του Κωσταντή και με τη διαφορά στο ενάμιση σκάφος, κατάφερε τελικά να καθαρίσει τη νίκη.

Τον Απαλαγάκη να εμφανίζεται από το πουθενά και να συναγωνίζεται τον Πράπα. Τον Γαλάνη να χάνει στα τελευταία 5 μέτρα την 5η θέση, τον Συρίγο να εμβολίζει στη σημαδούρα τους δύο Κύπριους που ήταν τα αδιαμφισβήτητα φαβορί για την 3η και 4η θέση.

Τον Κρίτη στα 12’6” να αντέχει στη συνεχή πίεση του Τούντα και των Κύπριων αθλητών που εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί σε αυτή την κατηγορία.

Στις γυναίκες, στην κατηγορία 14’0’’, η Γιασουμή εξασφαλίζει άνετη νίκη ενώ το outsider Κασίμη εξαφανίζει τη βαθμολογική διαφορά από την Κονταρίνη και αλλάζει τις ισορροπίες στο βάθρο παίρνοντας τη 2η θέση. Στα 12’6’’ η Αγγλίδα Wallenber και η Κύπρια Χατζημηνά, εκτός συναγωνισμού (Wild Cards) κερδίζουν τον αγώνα, ενώ 3η τερματίζει η Ελληνίδα νικήτρια Πόλυ Πηλού.

Στους νέους στα 14’0’’ οι δύο Κύπριοι Βασιλείου και Δημητρίου κάνουν το ένα δύο, ενώ ο Δούκας δεν τα καταφέρνει να χτυπήσει τον Μαστραντώνη, μένοντας εκτός βάθρου. Στα 12’6’’ ο Κρόπικ διαλύει το κατεστημένο του Γιγίνη, νικητή όλων των προηγούμενων αγώνων, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην κατηγορία FUN που πολλοί νόμιζαν εύκολη υπόθεση, ο συναγωνισμός ήταν δυνατός σε όλο το πρωτάθλημα και τελικά τη νίκη παίρνει ο Μαυρομμάτης.

Και οι αναμετρήσεις δεν είναι μόνο δυνατές στις πρώτες θέσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες έχοντας θέσει το δικό τους στόχο, να περάσουν τον προπορευόμενο στον βαθμολογικό πίνακα, έδωσαν τις δικές τους προσωπικές μικρές ή μεγάλες μάχες.

Η μία και μοναδική στροφή στη σημαδούρα περίμενε τους αγωνιζόμενους στην τελική ευθεία πριν τον τερματισμό, όταν πια ήταν όλοι πολύ κουρασμένοι. Τερματισμός κάτω από την αψίδα της Red Bull και το χειροκρότημα των θεατών και των συναθλητών ζεστό.Επιβίβαση των αθλητών στο πλοίο Άλφα-2 για την επιστροφή στα Ίσθμια, με τις μοναδικές εικόνες της Διώρυγας της Κορίνθου να ξεδιπλώνονται στα μάτια των αθλητών τελείως διαφορετικά. Στον απόηχο της μάχης βλέπεις πλέον τις όμορφες εικόνες και αναρωτιέσαι “πέρασα από εδώ πριν μια ώρα και δεν είδα τίποτα;”

Ένας πλούσιος μπουφέ περιμένει τους αθλητές μετά την αποβίβασή τους, που τους βοηθά να ανακτήσουν τις χαμένες τους δυνάμεις και να περάσουν όλοι μαζί στη διαδικασία της απονομής.

Το κλείσιμο της αθλητικής περιόδου, με έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου, τόσο αθλητικά και διοργανωτικά, όσο και από αριθμό συμμετοχών, έδωσε ικανοποίηση, δύναμη και στόχους σε όλους, αλλά κυρίως στα παιδιά, που τουλάχιστον στο άθλημά μας, είναι η μεγαλύτερη δύναμη.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Αποτελέσματα:

Κατηγορία Ανδρών 14’0’’

1ος Γιώργος Φράγκος (Naish)
2ος Γιώργος Κωνσταντής (Naish)
3ος Νίκος Συρίγος (Naish)

Κατηγορία Ανδρών 12’6’’1ος Μάριος Κρίτης (Naish)
2ος Γιάννης Τούντας (Naish)
3ος Γιάννης Καραγιάννης (Fanatic)
Κατηγορία Γυναικών 14’0’’1η Μικαέλα Γιασουμή (Naish)
2η Σοφία Κασίμη (Naish)
3η Κων/να Κονταρίνη (Naish)
Κατηγορία Γυναικών 12’6’’1η Πόλυ Πηλού (Naish)
2η Αγγελική Κολοκούση (Naish)
3η Ρούλα Παπαδημητρίου (Naish)
Κατηγορία Παίδων 14’0’’1η Λούκας Βασιλείου (Naish)
2η Κων/νος Δημητρίου (Naish)
3η Μιχαήλ Μαστραντώνης (Naish)
Κατηγορία Παίδων 12’6’’1η Ηλίας Κρόπικ (Naish)
2η Γιώργος Γιγίνης (Naish)
3η Ιάσωνας Ανδρονής (Naish)
Κατηγορία Κορασίδων1η Ιωάννα Σίρτη (Naish)
2η Λέα Στάλμαν (Naish)
3η Μυρτώ Ανδρονή (Naish)
Κατηγορία FUN1ος Μάνος Μαυρομμάτης (Naish)
2ος Βαγγέλης Αβραμίδης (Naish)
3ος Βασίλης Θωμόπουλος (Naish)

 

250254_685937921513742_3458540772805037682_n

9448_685938108180390_7257058102509085787_n

10447620_685938538180347_1281270632462520799_n

isthmus_2014_11

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!