Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Δήμου Άνδρου και INTERAMERICAN για παροχή υγειονομικής αερομεταφοράς

Σε μια σημαντική συμφωνία υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου με υπηρεσία άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς προχώρησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη. Ο Δήμος, εξασφαλίζοντας σχετική χορηγία της GREEK WIND POWER Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, συνήψε σχετικά συμβόλαιο ομαδικής ασφαλιστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων του νησιού με την INTERAMERICAN Βοήθειας.

Με τη συμφωνία η ασφαλιστική εταιρεία παρέχει την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά, που χρήζουν άμεσης ιατρικής διαχείρισης σε νοσηλευτήρια. Την υπηρεσία θα ενεργοποιούν οι Ιατροί των Δομών του δημοσίου Συστήματος Υγείας στην Άνδρο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης ασθενούς ή τραυματία, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση – και μόνο σε περίπτωση, που δεν προσφέρονται για ανάλογη αερομεταφορά τα μέσα του ΕΚΑΒ. Το πρόγραμμα της INTERAMERICAN τιμολογείται στη λογική ελαχιστοποίησης του ασφαλιστικού κόστους, υπέρ του κοινωνικού σκοπού της χορηγικής ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Ανδρίων, Δημήτρης Λoτσάρης, αναφερόμενος στην παροχή, τόνισε: «Με γνώμονα το διαρκές ενδιαφέρον για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και τη φροντίδα της υγείας τους, ειδικότερα για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών με χαρακτήρα επείγοντος, καταλήξαμε σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία παροχής υπηρεσιών αερομεταφοράς με την εταιρεία INTERAMERICAN, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχείρισης αναλόγων αναγκών. Αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη στη χορηγική υποστήριξη της εταιρείας GREEK WIND POWER, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Σκοπός μας είναι να έχουμε εξασφαλισμένη τη σιγουριά για κάθε κάτοικο της Άνδρου πως, αν απαιτηθεί αερομεταφορά για ζήτημα υγείας, θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε άμεσα. Και βέβαια, ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ η υπηρεσία αυτή». Με το εν λόγω συμβόλαιο καλύπτονται ασφαλιστικά οι πολίτες, που διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στην Άνδρο, καθώς και οι επίσημα και νόμιμα εργαζόμενοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Επισημαίνεται πως η INTERAMERICAN, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα -δηλαδή σε διάστημα 28 ετών- έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.800 αερομεταφορές, κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων. Οι αερομεταφορές από νησιά υπολογίζονται περίπου στο 85% του συνόλου, στοιχείο που υπογραμμίζει την ανάγκη της υποστήριξης της νησιωτικής Ελλάδος με την υπηρεσία. Ειδικότερα, κατά την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία με εξαιρετική αποτελεσματικότητα 354 αερομεταφορές, εκ των οποίων οι 13 έχουν γίνει από την Άνδρο και αφορούσαν σε ασφαλισμένους της. Φέτος, μόνο από νησιά, οι αερομεταφορές έχουν ανέλθει σε 76.

Η Γραμμή Υγείας 1010, που υποδέχεται κάθε ανάλογο αίτημα, έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο υποδοχής και διαχείρισης κάθε περιστατικού και στη λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος υγείας «Bewell» της INTERAMERICAN. Για τη σύναψη του συμβολαίου της εταιρείας με τον Δήμο Ανδρείων διαμεσολάβησε ο ασφαλιστικός σύμβουλος INTERAMERICAN Α. Μαστροζάννες, του γραφείου πωλήσεων Κώστα Παναγόπουλου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCAN

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. Βαγγέλης Ραφτόπουλος

  Να σημειωθεί ότι αν δεν ήταν το περασμένο διάστημα όλοι αυτοί οι πολίτες του νησιού που εναντιώνονται στις ανεμογεννήτριες, δεν θα υπήρχε καμία πιθανόητητα να κάνουν οι εταιρείες δωρεές και χορηγίες στο νησί μας. Δεν θα είχαν το παραμικρό κίνητρο. Τώρα που βλέπουν ότι έχει δημιουργηθεί αναμπουμπούλα στην κοινωνία της Άνδρου βγαίνουν και κάνουν χορηγίες μήπως και σώσουν τελευταία στιγμή την εικόνα τους, μήπως και φιμώσουν κάποιο στόμα. Είναι βέβαια σημάδια των καιρών όλα αυτά. Όταν το κράτος πρόνοιας έχει δηλαδή υποκατασταθεί απ’τους επενδυτές. Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ο ρόλος του Δημάρχου, όπου έχει ρόλο υφιστάμενου των εταιριών, και στην καλύτερη των περιπτώσεων παίζει και τον ρόλο του κακού διαπραγματευτή με τις εταιρίες, παρουσιάζοντας τις δωρεές ως μεγάλη υπόθεση. Φυσικά με το πρώτο αεράκι που θα σηκωθεί στο νησί μας τόσο ο Μαραθιάς θα βγάλει τα 35χιλιάρικα όσο και τα αντίστοιχα ψίχουλα που μας πετάει τώρα η Greek Wind Power λες και είμαστε τίποτα λιγούρια φουκαράδες.

  Reply
 2. Αγγελική Σ.

  Από το ιδιαίτερο γραφείο του δημάρχου;
  Τι αυτό πάλι;
  Αυτός θα ξεπεράσει και τον Μωυσή-Κούλη

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!