Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Συμμετοχή νέων της Άνδρου στη Δράση «Βαδίζοντας στα Aχνάρια του 1821»

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Άνδρου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Προεδρεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» καλεί τον Δήμο Άνδρου να προτείνει 2 νέους ανθρώπους (υποχρεωτικά ένα αγόρι και ένα κορίτσι), ηλικίας 18 – 21 ετών, που πληρούν συγχρόνως τις προϋποθέσεις, που αναφέρονται στις συνημμένες Οδηγίες του παρόντος, και οι οποίοι θα ενδιαφέρονταν  να συμμετάσχουν στη Δράση της Επιτροπής «Βαδίζοντας στα Aχνάρια του 1821». Η Επιτροπή, κατόπιν
αξιολόγησης, θα επιλέξει μεταξύ όλων των προτεινόμενων από τους Δήμους, τους 200 νέους και νέες που θα συμμετάσχουν τελικά σε αυτήν.

Κατά τη διάρκεια του 2021, διακόσιοι νέες και νέοι, χωρισμένοι σε 5 ομάδες, θα περιηγηθούν επί 15 ημέρες σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, οι νέοι και νέες, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους  και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες, θα συναντηθούν με τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, τοπικούς φορείς, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις. Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών, θα παραχθεί ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θ’ αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις τους.

Η Επιτροπή λαμβάνει όλα τα’ αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών της. Η συμμετοχή των συγκεκριμένων νέων είναι τιμητική για την Επιτροπή αλλά κυρίως για τον Δήμο Άνδρου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και πληρούν τις προϋποθέσεις, καλούνται να διαβάσουν τις Οδηγίες(link is external) που επισυνάπτονται και ν’ αποστείλουν ηλεκτρονικά έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 23.59, τη συνημμένη αίτηση(link is external) στο culture@andros.gr(link sends e-mail) με την ένδειξη «Συμμετοχή στην ενέργεια “Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821”.

Επισυνάπτονται σχετικές οδηγίες. 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!