Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Συμμετοχή του Φιλοπρόοδου Ομίλου το Γαύριο σε εκδηλώσεις στην Κέα

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέα, μια συζήτηση για το περιβάλλον και τον πολιτισμό στη Τζια, με αφορμή το “ΚΕΙΩΝ ΤΟΠΟΙ”, στις 12- 13 /09/2020 .
Η διοργάνωση έγινε απο τον Σύλλογο Γυναικών «Μελίτη» με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κέας, υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας Γυναικών «Οι κόρες των Κυκλάδων» , υπο την Αγίδα και ενίσχυση των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού , Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε δια της προέδρου του κας Μπέτυς Κωνσταντινίδου και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος το Γαύριο.

Στόχος των εκδηλώσεων, η ανάδειξη και αξιοποίηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία παραμένει ανεξερεύνητη, η τόνωση της συλλογικότητας και του σεβασμού στο δημόσιο χώρο, η ενεργοποίηση των νέων του νησιού.
Με πρωτότυπο, συνεργατικό σχεδιασμό, και με όραμα το μέλλον του νησιού σχεδιάστηκε το «ΚΕΙΩΝ ΤΟΠΟΙ», ένα πρόγραμμα βασισμένο στον συνδυασμό βιωματικών εμπειριών για τους επισκέπτες, με διαθεματική προσέγγιση και καλλιτεχνικό περιεχόμενο.


Η κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοί μας απο την αρχαιότητα έως σήμερα, στο περιβάλλον με τα έργα τους,η φύση , η μουσική, ο χωρός, μας βοηθούν να αναλογιστούμε τις σημερινές προκλήσεις, στα νησιά των Κυκλάδων, όπως η διαχείριση του νερού, η διατήρηση των αναβαθμίδων, η προστασία των περιοχών NATURA 2000, η διάσωση του λαϊκού πολιτισμού.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πολύς κόσμος και τις δύο ημέρες, μέσα στο επιτρεπτό πλαίσιο των μέτρων και εξέφρασαν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.


Αξιόλογοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων και εκπρόσωποι φορέων κάλυψαν με πληρότητα το πρώτο θέμα:
Τοπικές κοινωνίες και Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Ανιχνεύοντας το παρελθόν, σχεδιάζοντας το παρόν και το μέλλον. Σάββατο 12/9/2020

Επίσης καταξιωμένοι καλλιτέχνες συμμετείχαν την δεύτερη μέρα με θέμα:
Οι τσαμπούνες της Τζιάς…συναντούν τον Διόνυσο», Θεατρικό και μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή τσαμπουνιέρηδων του νησιού, ηθοποιών και επαγγελματιών μουσικών. Κυριακή 13/09/2020

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!