Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου: Ένταξη άνεργων γυναικών, θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2021 έλαβε χώρα μία σημαντική εξέλιξη στα θέματα της εργασιακής ενίσχυσης των γυναικών, καθώς ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά η ένταξη άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) του ΟΑΕΔ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων από συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργοδότες/-τριες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όσες γυναίκες έχουν υποστεί έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου για σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις. Οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου είναι δωρεάν και τα στελέχη παρέχουν κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και νομική στήριξη σε ενήλικες γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, με πλήρη σεβασμό στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και με τήρηση του απορρήτου της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων γυναικών στο πρόγραμμα αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρώσουν έναν κύκλο συνεδριών εργασιακής στήριξης, που θα τους παρασχεθεί από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου, προκειμένου να ενδυναμωθούν σε πολλαπλά επίπεδα.

Κατά την παροχή της εργασιακής υποστήριξης είναι χρήσιμο να αναφερθεί, ότι πραγματοποιείται ένας κύκλος συνεδριών, με τη χρήση επιστημονικών εργαλείων (προφορικές ή βιωματικές ασκήσεις, ερωτηματολόγιο κ.α.). Οι συνεδρίες, πολύ συχνά, μπορεί να πλαισιωθούν από πληροφόρηση σχετικά με προγράμματα κατάρτισης, προκηρύξεις δημοσίου τομέα, βοήθεια για σύνταξη βιογραφικού σημειώματος κλπ.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η αναγνώριση των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας ως μία ευπαθή κοινωνική ομάδα, αποτελεί μία σημαντική θεσμική αλλαγή, η οποία φέρνει τον καθένα και την κάθε μία από εμάς αντιμέτωπους και αντιμέτοπες με τις προσωπικές και κοινωνικές μας ευθύνες.

Οφείλουμε όλοι και όλες, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να στηρίξουμε τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση, ώστε οι ίδιες να κατανοήσουν ότι δεν είναι μόνες, αλλά μπορούν να ζήσουν σε μία κοινωνία που δεν ανέχεται τη βία.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-16:00

Τηλέφωνο: 22810 76496

Fax: 22810 76496

E-mailermoupoli@isotita.gr(link sends e-mail)

Σχετικά αρχεία: 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!