Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Πάρου

Συνάντηση εργασίας είχε, χθες, στη Σύρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με το Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν το νησί της Πάρου.

Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει δύο (2) πολύ μεγάλες παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν:

  • έργα οδοποιίας προϋπολογισμού ύψους 2.000.000 ευρώ – ποσόν που δεν έχει διατεθεί ποτέ στο παρελθόν και
  • έργα καθαρισμού και αποκατάστασης ρεμάτων για τα οποία θα διατεθούν 600.000 ευρώ – επίσης η υψηλότερη χρηματοδότηση που έχει διατεθεί ποτέ.

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα παραταθεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Πάρου, η οποία λήγει τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου, μετά την ήδη ολοκληρωμένη ανακατασκευή του γηπέδου της Παροικιάς, να ανακατασκευαστεί το γήπεδο της Μάρπησσας.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πάρου ανέφερε ότι:

«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την συζήτηση που είχαμε για όλα τα ζητήματα της Πάρου στα οποία για άλλη μια φορά ενέσκηψε και δίνει λύσεις, όπως είναι η οδοποιία του νησιού και ο καθαρισμός των ρεμάτων και ρείθρων για τα οποία η Περιφέρεια έχει προβλέψει πολύ μεγάλη χρηματοδότηση.

Τέλος, επιθυμώ να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, γιατί προχωράμε στην ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Πάρου για την ανακατασκευή του γηπέδου της Μάρπησσας κι ευελπιστούμε να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του έτους.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή και θα χαροποιήσει ιδιαιτέρως τη νεολαία του νησιού».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που παρά τις δύσκολες συνθήκες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο και να τον ενημερώσω για τρία (3) μεγάλα έργα που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια στην Πάρο.

Επίσης, τον διαβεβαίωσα ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για επίλυση των προβλημάτων του νησιού, το οποίο έχει αναμφισβήτητα μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές».


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!