Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ρουμανίας

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας, κ. George Ciamba υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 21-05-2021, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο κ. Ciamba στη Σύρο.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Πρέσβη στη Σύρο ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Πρεσβείας της Ρουμανίας, δεδομένου ότι όπως τόνισε υπάρχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον από την πλευρά των Ρουμάνων επισκεπτών για τα νησιά μας.

Ο κ. Ciamba εκδήλωσε τον θαυμασμό του για την πολιτιστική κουλτούρα της Σύρου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και άκρως ελκυστικούς προορισμούς της Ελλάδας για την πραγματοποίηση πληθώρας πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, οι οποίοι προέρχονται από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς φέτος εορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο κ. Λεονταρίτης πρότεινε σειρά πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν βρίσκοντας απόλυτα σύμφωνο τον κ. Ciamba να συζητηθούν περαιτέρω στο εγγύς μέλλον.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της         Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με κάποια Περιφέρεια της Ρουμανίας, προκειμένου να προωθηθεί πλήθος δράσεων τόσο σε τουριστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!