Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και τον Γ. Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Συνάντηση μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Βασιλική Λοΐζου, και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας των δύο Γενικών Γραμματέων στο νησί της Σύρου και σε συνέχεια της συνάντησης φορέων που πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Αντιπρόεδρος
κ. Ισίδωρος Ροσσολάτος και Στελέχη του Επιμελητηρίου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε κλίμα συνεργασίας για θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες εν μέσω μιας δύσκολης τουριστικής σεζόν εξαιτίας της πανδημίας.

Κύριο θέμα της συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων υπήρξε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με επίκεντρο τις άγονες γραμμές. Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, ως μέλος και εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της χώρας στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Κυριαζόπουλος, δήλωσε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την εμπειρία που έχει αποκτήσει με την πολυετή ενασχόλησή του με το θέμα, είναι στη διάθεση του Υπουργείου προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια για μια ουσιαστική αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης. Με αφορμή μάλιστα την επιτυχία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για έγκριση μέσω ΕΣΠΑ της διάθεσης πόρων για τη βελτίωση της σύνδεσης των άγονων γραμμών, παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία να αναδιαμορφωθεί το υπάρχον παλαιωμένο καθεστώς που συνδέει τα νησιά με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζόπουλος τόνισε ότι οι νέες τάσεις στη ναυσιπλοΐα σε συνδυασμό με την εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των αναγκών των νησιών. Απαιτούνται φρέσκες και καινοτόμες ιδέες που θα αξιοποιήσουν την εμπειρία ετών και θα προωθήσουν ουσιαστικές λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και ενσυναίσθηση απέναντι στις απαιτήσεις της νησιωτικής χώρας.

Όσον αφορά τη συζήτηση με τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης,
κα Βασιλική Λοΐζου, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με το τουριστικό προϊόν των Κυκλάδων τον καιρό της πανδημίας και ειδικότερα για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τη Μύκονο και τις Κυκλάδες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στο έργο που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κυκλάδων στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης των μελών πάνω στα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που έπρεπε να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις. Επίσης παρουσιάστηκαν οι ενέργειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος μέσω της γαστρονομίας και του δικτύου Aegean Cuisine. Η κα Λοΐζου επισήμανε ότι το σύγχρονο μοντέλο τουρισμού ενσωματώνει κάθε πτυχή κοινωνικής δραστηριότητας και συμβάλλει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Ωστόσο, λόγω των πολλών και εξειδικευμένων θεμάτων που προέκυψαν από τη συνάντηση αυτή, η συζήτηση με την κα Λοΐζου θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο 24 Ιουλίου.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!