Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Σύστημα ιχνηλάτησης κρουσμάτων στα ξενοδοχεία στην Ισπανία

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση της Καστίλης-Λα Μάντσα εισήγαγε ένα ψηφιακό εργαλείο που θα βοηθά στην ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα ξενοδοχεία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το εργαλείο με τίτλο «Responsible Leisure» αποτελείται από 2 πλατφόρμες. Η μία είναι μια ιστοσελίδα στην οποία θα πρέπει να εγγράφονται οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις και η άλλη είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα την οποία θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι επιχειρήσεις φιλοξενίας.

Μόλις ένας πολίτης εγγράφεται στη σελίδα, θα λαμβάνει έναν κωδικό QR στο κινητό τηλέφωνο το οποίο θα πρέπει να παρουσιάζει κατά την πρόσβασή του στα καταλύματα.

Μέσω της εφαρμογής, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό και να δίνουν πρόσβαση στους επισκέπτες τους μέσω αυτού. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει κινητό τηλέφωνο, θα μπορεί να παρουσιάζει την ταυτότητά του, τον αριθμό τηλεφώνου του ή έναν εκτυπωμένο κωδικό.

Τα δεδομένα κωδικού QR τα οποία θα είναι κρυπτογραφημένα για να προστατεύουν την ανωνυμία των πελατών, θα μεταφέρονται από την εφαρμογή σε σέρβερ της κυβέρνησης.

Όταν εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού, οι αρχές υγείας θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά και θα επιταχύνεται η ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων και κοντινών επαφών.

Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του εργαλείου καθώς επιδιώκει να δώσει πίστωση χρόνου για να κατεβάσουν την εφαρμογή όλοι οι επαγγελματίες και να αποκτήσουν κωδικό QR όλοι οι πελάτες. Προς το παρόν, δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση του.

Η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη οτι το εργαλείο θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, καθώς μέσα σε μόλις 24 ώρες 4.000 επιχειρήσεις κατέβασαν την εφαρμογή και εκδόθηκαν πάνω από 108.000 κωδικοί QR.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!