Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Τα αιολικά πάρκα της Άνδρου στη Βουλή – Ειδική αναφορά στο Φραγκάκι

Φωτογραφία από τις εργασίες στο Φραγκάκι –  «Το Νησί Σκαντζόχοιρος»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο με ειδική αναφορά στην υπόθεση Φραγκάκι, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25, κ. Κρίτων Αρσένης.

Το κείμενο της ερώτησης ξεκινά με την παραδοχή, ότι στην Άνδρο έχουν ήδη αδειοδοτηθεί ή βρίσκονται σε αναμονή πάνω από 100 ανεμογεννήτριες, ύψους που ξεπερνά τα 100 μέτρα. Εστιάζοντας στις υποθέσεις των Αιολικών σε Φραγκάκι και Ράχη επισημαίνει ότι Υπουργείο έχει λάβει από τον περασμένο  Σεπτέμβρη επιστολή καταπέλτη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με αναφορές για το δίκτυο Natura και το προστατευόμενο είδος του σπιζαετού. 

Κλείνοντας καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να επανεξετάσει το καθεστώς αδειοδότησης  των ΑΣΠΗΕ υπό το πρίσμα των νεότερων δεδομένων της τηλεμετρίας του προγράμματος LIFE BonellieastMed που δεν έχουν αξιολογηθεί έως τώρα και αν θα ληφθούν υπόψη οι σωρευτικές επιπτώσεις για το προστατευόμενο είδος της ΖΕΠ.

Αξίζει να αναφερθεί πως για το μείζον ζήτημα των αιολικών πάρκων στην Άνδρο, δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα κανείς Κυκλαδίτης Βουλευτής.

Τόσο η Βουλευτής της ΝΔ κ. Κατερίνα Μονογυιού όσο και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσαν στα τέλη του 2019 ερωτήσεις γενικού περιεχομένου για τα αιολικά βιομηχανικής κλίμακας στις Κυκλάδες, από τότε όμως σιγή ιχθύος, με τις εξελίξεις ειδικά στην Άνδρο να τρέχουν… 100άρι!

Το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!