Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Τα… κλειδιά που ξεκλειδώνουν την Προεδρική εκλογή

vouli_olomeleia_533_355

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος  

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και οι στάση ορισμένων μελών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποτελούν το «κλειδί» για την προεδρική εκλογή. 

Σαφής εικόνα δεν θα υπάρξει το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου και στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το τοπίο θα αρχίσει να ξεδιαλύνεται την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 του μηνός, οπότε και θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία που θα δείξει και το πώς θα κινηθούν πολλοί βουλευτές στις 29 Δεκεμβρίου. 

Η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου έχει στραφεί εδώ και μέρες στους 24 ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και στους 12 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου και των 10 της ΔΗΜΑΡ. Η κυβέρνηση ψάχνει 20 βουλευτές, καθώς ήδη πέντε έχουν δηλώσει ανοικτά ότι θα ψηφίσουν, οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Παναγιώτης Μελάς και Γιώργος Νταβρής. 

Άρα, η κυβέρνηση αναζητεί τους 20 μεταξύ των 19 ανεξάρτητων και των 22 βουλευτών τηςΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, ένας στόχος που δεν είναι εύκολος. Και αυτό διότι μέχρι στιγμής, με βάσει το ρεπορτάζ, μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να προστεθούν έως 5-6 από τους κομματικά ανέστιους συναδέλφους τους, καθώς και τουλάχιστον 4 έως 5 από τους ΑΝ.ΕΛ. και άλλοι 3 έως 4 από τη ΔΗΜ.ΑΡ. 

«Είμαι αισιόδοξος» λέει στους συνομιλητές του ο Πρωθυπουργός αν και δεν παραγνωρίζει την δυσκολία του εγχειρήματος για να βρεθούν οι 180. Το παρασκήνιο είναι έντονο και γίνονται πολλές επαφές, ενώ και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς κάνει κινήσεις για να ξεπεράσουν ορισμένοι βουλευτές τις ενστάσεις τους και τις επιφυλάξεις τους. 

«Υπάρχει δρόμος και ας είμαστε ψύχραιμοι» αναφέρουν ανώτερες κυβερνητικές πηγές, επιμένοντας ότι όλα θα κριθούν στην τρίτη και πιο καθοριστική ψηφοφορία και άρα μέχρι τότε θα εξελιχθούν πολλά στο παρασκήνιο.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!