Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Τα μέτρα ασφαλείας στα ταξίδια με πλοίο

Με ποιο τρόπο θα ταξιδεύουμε από εδώ και στο εξής; Ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε το σχετικό πλαίσιο χθες κατά την ενημέρωση, περιγράφοντας αναλυτικά τις μετακινήσεις με πλοίο και τονίζοντας πως, όσον αφορά τα αεροπλάνα, βρισκόμαστε ακόμα σε φάση συσκέψεων πριν από τις τελικές αποφάσεις.

Ως προς τα πλοία, θα ταξιδεύουν με μέγιστη πληρότητα στο 50% του συνολικού αριθμού επιβατών, όπως ορίζεται στο πιστοποιητικό ασφαλείας του πλοίου, ή στο 55% αν διατίθενται καμπίνες. Πριν από την επιβίβαση στο πλοίο, θα γίνεται θερμομέτρηση και ταυτόχρονα θα υπάρχει συμπλήρωση ενός ειδικού ερωτηματολογίου «κατάστασης υγείας». Επιβάλλεται η απόσταση 1,5 μέτρου κατά την επιβίβαση – αποβίβαση και σε όλους τους χώρους του πλοίου. Η χρήση καμπίνας θα επιτρέπεται μόνο σε ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια συγγενείας α΄ βαθμού, οπότε μπορούν να είναι έως 4 άτομα, ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Η διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα θα είναι ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω. Θα χρειάζεται υποβολή ειδικής δήλωσης υγείας πριν από την αναχώρηση, για τους επιβάτες πλοίων διεθνών πλόων στις γραμμές Ελλάδος – Ιταλίας.

Επίσης, επιβάλλεται η εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας και η ύπαρξη σταθμών αντισηπτικών σε διάφορα σημεία του πλοίου. Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος, θα γίνεται απομόνωση σε ειδικό χώρο και αποβίβαση στο επόμενο λιμάνι το οποίο διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό για τη διαχείρισή του. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όσον αφορά τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές, γίνονται συσκέψεις και θα υπάρξουν λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!