Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023

Telegraph: Δεκάδες τζιχαντιστές επιστρέφουν στην Ευρώπη

ImageHandler

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών με ευρωπαϊκά διαβατήρια πήραν «άδεια» από το Ισλαμικό Κράτο για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους

Δεκάδες Ευρωπαίοι τζιχαντιστές πήραν «άδεια» από το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που διέρρευσαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το γεγονός προκαλεί νέους φόβους ότι η τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να σχεδιάζει νέες επιθέσεις στη Δύση.

Σύμφωνα με την Telegraph, ξένοι τζιχαντιστές ταξιδεύουν με αξιοσημείωτη ευκολία από και προς το Χαλιφάτο του ISIS στη Συρία, όπως καταγράφουν τα σχετικά έγγραφα. Στα έγγραφα μάλιστα υπάρχουν ονόματα περισσότερων Ευρωπαίων από εκείνους που έχουν συλληφθεί για σχέσεις με το ISIS, κάτι που δημιουργεί επιπλέον ανησυχίες στις δυτικές αρχές ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, εκατοντάδες «κάρτες εξόδου» δόθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση σε τζιχαντιστές που ζήτησαν να φύγουν από το 2013 έως το 2014, με τα έγγραφα που διέρρευσαν να αποκαλύπτουν τα ονόματα των μαχητών, τον ρόλο τους στην οργάνωση, την ημερομηνία εισόδου και εξόδου, το σημείο ελέγχου από το οποίο πέρασαν και τον λόγο για τον οποίο έφυγαν.

Τα ανωτέρω έγγραφα είναι μέρος των περίπου 2.000 εγγράφων που παραδόθηκαν σε αντιπολιτευόμενη συριακή εφημερίδα από κάποιον πρώην τζιχαντιστή. Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες επέστρεψαν στην Ευρώπη μετά από εκπαίδευση στη Συρία και εμφανίζονται σε αυτά τα έγγραφα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!