Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Telegraph: Tα Ελγίνεια ανήκουν στη Βρετανία κυρία Κλούνεϊ!

marmaraparthenona

«Τα Ελγίνεια ανήκουν στη Βρετανία, κυρία Κλούνεϊ» ανέφερε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph που εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα για το θέμα της επιστροφής των γλυπτών, με αφορμή την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ στην Αθήνα.

Στο προκλητικό δημοσίευμα ο δημοσιογράφος Τζέρεμι Πάξμαν αναφέρει ότι «εάν ο άθλιος λόρδος Έλγιν δεν είχε λεηλατήσει τα έργα τέχνης, θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα θεμέλια κάποιου κεμπαπτζίδικου της Αθήνας».

Και εξηγεί ότι την εποχή εκείνοι οι Αθηναίοι είχαν τη συνήθεια να καταστρέφουν τα μαρμάρινα αγάλματα για την παραγωγή ασβέστη και χρησιμοποιούσαν μέρη αυτών ως βάσεις για άλλα κτίσματα.

Τονίζει ότι την εποχή που ο Έλγιν απέσπασε τα Γλυπτά, η Ελλάδα βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή.

Παράλληλα γράφει ότι τα γλυπτά δεν πρόκειται να τα επανατοποθετηθούν στο μνήμειο, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα άνοιγε τον ασκό των διεκδικήσεων προς όλα τα μουσεία.

«Τα σύγχρονα επιχειρήματα είναι στην ουσία πολιτικά: μια φτωχή μεσογειακή κουλτούρα απαιτεί την αποκατάσταση της ξεθωριασμένης αυτοκρατορικής εξουσίας» αναφέρει και χαρακτηρίζει το Μουσείο της Ακρόπολης μοναδικό επειδή σκοπό έχει «να δείξει όχι τι έχει στην κατοχή του αλλά τι δεν έχει».

«Νωρίτερα, αυτό το μήνα, οι ελληνικές αρχές ξενάγησαν την κ. Κλούνεϊ στο υπέροχο νέο μουσείο, για το οποίο η χώρα έχει ξοδέψει εκατομμύρια τα οποία δεν έχει» αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!