Συνελήφθησαν χθες (20.05.2016) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 27, 29 και 47 ετών, καθώς και ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για υποκλοπή μεταφορικού έργου και άγρα πελατών.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών έλεγχων διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος Αλβανός μετέφερε, με Δ.Χ. λεωφορείο, έξι επιβάτες-τουρίστες, έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο).
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι δυο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών παρενοχλούσαν επιβάτες στο χώρο του Αερολιμένα Θήρας και τους προέτρεπαν επιτακτικά να δεχτούν «παράνομες» υπηρεσίες μεταφοράς με διάφορα οχήματα που διέθεταν.
Επιπρόσθετα, όπως εξακριβώθηκε ο 27χρονος συνεργαζόταν με τον 46χρονο Αλβανό, ενώ ο 29χρονος ενεργούσε για λογαριασμό του 47χρονου ημεδαπού.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.
Τονίζεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, οι έλεγχοι για την εφαρμογή της Τουριστικής Νομοθεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου με στόχο την προστασία των πολιτών-επισκεπτών και τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος.