Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο: Προς κατάργηση τα Υποθηκοφυλακεία της Άνδρου

aa05738bdce92b0790aeea8842768fed_L

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο αναρτήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου σε διαβούλευση, αναδιοργανώνονται τα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Δυστυχώς τα Υποθηκοφυλακεία της Άνδρου, σύμφωνα με το Νομοσχέδιο καταργούνται και πλέον θα υπάγονται στη Σύρο, με έδρα την Ερμούπολη.

Ουσιαστικά στις Κυκλάδες θα διατηρηθούν μόνο δύο, ένα στη Σύρο και ένα στη Νάξο. Συγκεκριμένα στη Σύρο, εκτός από τα Υποθηκοφυλακεία της Άνδρου, θα υπαχθούν  τα νησιά  Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Σέριφος, Σίφνος, Τήνος και Κίμωλος, τα οποία τώρα εξυπηρετούνται από τα Υποθηκοφυλακεία Ερμουπόλεως, Κορθίου, Άνδρου, Γαυρίου, Πάρου, Μυκόνου, Τήνου, Μήλου-Κιμώλου, Κύθνου, Σερίφου και Σίφνου.

Στη Νάξο υπάγονται πλέον τα νησιά Θήρα, Αμοργός, Πάρος, Ανάφη, Αντίπαρος, Δονούσα, Ηρακλεία, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα και Φολέγανδρος, τα οποία μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Νάξου, Θήρας, Αμοργού, Ίου- Φολεγάνδρου, Τραγαίας, Ανάφης και Σικίνου.

Αξίζει να αναφερθεί πως συνολικά συνιστώνται ανά την επικράτεια 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία και συνιστώνται 700 οργανικές θέσεις, ενώ οι υπηρετούντες υπάλληλοι των υφιστάμενων έμμισθων υποθηκοφυλακείων, μεταφέρονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και τοποθετούνται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού αορίστου χρόνου και παράλληλα, οι οργανικές θέσεις που κατείχαν καταργούνται. 

Οι αποδοχές τους θα είναι σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο 4354/2015.

Επίσης, εάν υπάρξει πλεονάζων προσωπικό, αυτό θα μεταφέρεται στα δικαστήρια της περιφέρειας τους.
Ακόμη, οι υποθηκοφύλακες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα, πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, ενώ μπορούν εάν θέλουν να επαναδιοριστούν δικηγόροι.

Τέλος, οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακείο που μετατρέπεται σε κτηματολογικό γραφείο, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια της περιφέρειας του υποθηκοφυλακείου που υπηρετούσαν.

Το link της διαβούλευσης: http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=6471

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!