Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Θ. Σουσούδης: «Εδώ και 14 μήνες υπεύθυνος φορέας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων είναι το Επαρχείο»

72167665_1201507233392199_7458975535805235200_n

Με αφορμή τη σοβαρή θεομηνία που έπληξε το νησί μας τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες», βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφορικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες, περί ευθυνών της περασμένης Διοίκησης.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως από τον Αύγουστο του 2018, υπεύθυνος  φορέας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων είναι το Επαρχείο, επισημαίνοντας πως αυτούς τους 14 μήνες, υπήρχε αρκετός χρόνος προκειμένου να καθαριστούν και συντηρηθούν τα σημαντικά ρέματα του νησιού, από τον τότε Έπαρχο και νυν δήμαρχο κ. Λοτσάρη.

71963160_1201507143392208_8658863731859521536_n

Παράλληλα ο κ. Σουσούδης εκφράζει την λύπη του για τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν, τονίζοντας ότι στα ταμεία του Δήμου  υπάρχουν κονδύλια, περίπου 300.000 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που είχαν διεκδικηθεί και εξασφαλιστεί επί θητείας του πέρσι, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Φίλες και Φίλοι

Η νύχτα της 7ης Οκτωβρίου, υπήρξε πολύ δύσκολη, έως καταστροφική, για ένα τμήμα του νησιού μας, καθώς ισχυρές σε ένταση αλλά και μεγάλης διάρκειας καταιγίδες έπληξαν την περιοχή αυτή.

Δυστυχώς υπήρξαν σημαντικές ζημιές σε χωριά στο σύνολό τους, σε περιουσίες συμπολιτών μας και σε υποδομές, ευτυχώς τουλάχιστον, που δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Επειδή έγινε προσπάθεια από ορισμένους να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν και επειδή δεν είδαμε να διαψεύδονται σχολιασμοί, που μετέθεταν αλλού την ευθύνη, θα θέλαμε να ενημερώσουμε σχετικά, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Από πέρυσι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2018, υπεύθυνος φορέας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων είναι το Επαρχείο.
Συγκεκριμένα το άρθρο 224 του Νόμου 4555/2018 ορίζει σαφέστατα, ως αρμόδια υπηρεσία το Επαρχείο και τον Έπαρχο Άνδρου.

Συνεπώς από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα, αυτούς τους 14 μήνες, υπήρχε αρκετός χρόνος προκειμένου να καθαριστούν και συντηρηθούν τα σημαντικά ρέματα του νησιού μας, από τον τότε Έπαρχο και νύν δήμαρχο κ. Λοτσάρη.

Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τον ανθρώπινο πόνο που προκάλεσε η θεομηνία της 7ης Οκτωβρίου, οφείλουμε να βοηθήσουμε στις αποκαταστάσεις των ζημιών και καλό θα ήταν εκείνοι, που έχουν την ευθύνη, να μη την αποποιούνται και να μη προσπαθούν να ρίχνουν με πλάγιο τρόπο τις ευθύνες σε άλλους.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (08/10/2019), αναφέρθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια εύρεσης πόρων από το ΥΠΕΣ και την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε, ότι στα ταμεία του Δήμου μας υπάρχουν κονδύλια, περίπου 300.000 χιλιάδες ευρώ, χρήματα που είχαμε διεκδικήσει και εξασφαλίσει, πέρυσι σαν δημοτική αρχή από το Υπουργείο Υποδομών, για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες.

Είναι ένα σημαντικό ποσό για να αρχίσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις, ιδιαίτερα στο χωριό Στενιές που υπέστη πρωτοφανή-«βιβλική» καταστροφή.

Οι επεξηγήσεις των ευθυνών στο κείμενο αυτό δεν γράφτηκαν στο πλαίσιο μιας απλής στείρας κριτικής, αλλά γράφτηκαν, επειδή έγινε προσπάθεια μετάθεσης αυτών των ευθυνών στην προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές.

Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, από τον έπαρχο και τον δήμαρχο Άνδρου.

Οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες, ξεκάθαρα, είναι συγκεκριμένες και όλοι οι υπόλοιποι καλούμαστε να βοηθήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Για τον συνδυασμό «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»,
με εκτίμηση
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!