Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Θεοδόσης Σουσούδης: Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Δημαρχείου…

Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα βρισκόμουν στη θέση να γράψω κάτι σαν το κείμενο που ακολουθεί.

Κάποιος όμως ξεπέρασε τα όρια και συνεχίζει, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ακόμα και των ανθρώπων εκείνων, που τον συμβούλεψαν και τον συμβουλεύουν να συμπεριφέρεται με τέτοια μικροψυχία και απαράδεκτη χρήση-κατάχρηση της εξουσίας, που του δίνει η θέση του δημάρχου.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Λοτσάρης, ανάμεσα στα άλλα, φάνηκε η αλλαζονική και η απρεπής στάση του και προς τους υπαλλήλους του Δήμου.

Κάτι που δείχνει αδυναμία επικοινωνίας, διοίκησης, αδυναμία κατανόησης της θέσης του και περισσή μικροψυχία.

Με το καλημέρα απαίτησε τις παραιτήσεις των Προϊσταμένων, δικαίωμα το οποίο τυπικά και νόμιμα δεν έχει, παρόλα αυτά πίεσε ασφυκτικά προκειμένου να ξεφορτωθεί από κρίσιμες θέσεις αυτούς που δεν θεωρούσε πολιτικά δικούς του, προσπαθώντας να φέρει ξανά στο νησί καθεστωτικές συμπεριφορές.

Στους πολλούς επόμενους μήνες οι μετακινήσεις υπαλλήλων από πόστο σε πόστο, ασχέτως τυπικών πτυχίων και προϋπηρεσίας ξεπέρασαν κάθε ανοησία και γελοιότητα.

Πάντα και μοναδικό κριτήριο το πώς θα εξοντώσει υπηρεσιακά και θα απομονώσει ικανά στελέχη που πιστεύει ότι δεν αγωνίστηκαν για την εκλογική του επικράτηση.

Η αήθης επίθεση στο προσωπικό του Δήμου έφτασε ακόμα και στο σημείο της διακοπής της απόσπασης της ικανότατης υπαλλήλου Λίλας Γιαλούρη, η οποία υπηρετεί στον Δήμο από το 2012 με απόσπαση, η οποία εγκρίθηκε από το τότε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου Άνδρου με Δήμαρχο τον αείμνηστο Ι. Γλυνό, τον οποίο επικαλείται συνέχεια ως «πολιτικό του πατέρα», αλλά ως φαίνεται, μόνο εκεί που τον συμφέρει.

Η Λίλα Γιαλούρη επί 8 χρόνια έχει μεγάλη προσφορά στο δήμο και πλούσια εθελοντική και πολιτιστική δράση.

Μετά τη θητεία του αείμνηστου Γιάννη Γλυνού, παρατάθηκε στην συνέχεια η απόσπασή της από την δική μου θητεία και από τον Προϊστάμενο της ΔΟΥ, όπου η κ. Γιαλούρη ανήκει υπηρεσιακά, ΠΑΝΤΟΤΕ με κριτήριο την δραματική υποστελέχωση του Δήμου Άνδρου.

Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου ο κύριος Λοτσάρης αποφασίζει την απομάκρυνσή της από τον Δήμο Άνδρου.
Το ερώτημα είναι το γιατί?
Μήπως για να εξοικονομήσει χρήματα στον προυπολογισμό?
Και βέβαια ΟΧΙ. Αφού ήδη προσέλαβε δικούς του συμβούλους τέσσερις τον αριθμό και έναν Γεν. Γραμματέα, που μόνο ο Γ.Γ. στοιχίζει στο δήμο κάθε μήνα 3.500 ευρώ. Οι 4 ειδικοί σύμβουλοι άλλες 10.000 ευρώ το μήνα. Και δεν υπολογίζουμε τις με απευθείας αναθέσεις υπηρεσίες συμβούλων.

Η απάντηση λοιπόν στο «γιατί» είναι αυτονόητη.

Γιατί δεν είναι του συναφιού του…..
Γιατί είναι Στεννιώτισσα και οικογενειακή φίλη του πρώην δημάρχου (εμού δηλαδή).
Γιατί προφανώς δεν τον ψήφισε στις εκλογές.
Γιατί θέλει γύρω του κόλακες να του λένε το μαύρο άσπρο.
Γιατί πιστεύει ότι έτσι θα αποδυναμώσει τον πολιτικό του αντίπαλο.

Μήπως σκοπεύει να αδειάσει την Άνδρο και από κατοίκους, που δεν τον ψήφισαν?

Εξαναγκάζει μια οικογένεια να απομακρυνθεί από το νησί. Μια οικογένεια που πρέπει να μεταφέρει την υπερήλικα μάνα με πολλά προβλήματα υγείας και έναν σύζυγο ο οποίος είναι υπάλληλος σε ιδιωτική επιχείρηση στο νησί και τον στέλνει στην ανεργία.
Μια οικογένεια η οποία ενισχύει τις επιχειρήσεις στο νησί αφού δαπανά τα χρήματά της στις ντόπιες επιχειρήσεις, σε αντίθεση με άλλους….. που πληρώνονται στην Άνδρο και τα ξοδεύουν στην Αθήνα.

Ο κύριος Λοτσάρης εφαρμόζοντας εκδικητικές μεθόδους που φτάνουν μέχρι ακραίες συμπεριφορές όπως στην περίπτωση Γιαλούρη, απογυμνώνει το δήμο από μια ικανή υπάλληλο.
Πως μπορεί να εξηγήσει κάποιος, ότι στην συνάντησή του με τους Βουλευτές και τον Υπουργό εκλιπαρούσε για ενίσχυση του δήμου σε υπαλληλικό προσωπικό, λόγω της υποστελέχωσης;
Πώς τολμάει να διώχνει ανθρώπους, εργαζόμενους παραγωγικής ηλικίας που κάνουν τιτάνιο αγώνα να παραμείνουν στο νησί (και πάνω που και ο σύζυγος αποκαθίσταται επαγγελματικά στην Άνδρο τους διαλύει το μέλλον τους ) .
Διώχνει μια ακόμα οικογένεια από την Άνδρο που συνεχώς χάνει μόνιμους κατοίκους.

Η λογική σηκώνει ψηλά τα χέρια, εκεί που δρα ο κύριος Λοτσάρης.
Ελπίζω να το σκεφτεί καλύτερα και να αναθεωρήσει τη στάση του.

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Αισχος, για μια ακόμα φορά

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκριτου, στην συνάντηση με τον υπουργό, τους βουλευτές και τα στελέχη των υπουργείων, ο Λοτσαρης ζητούσε υπαλλήλους, με οποιοδήποτε τρόπο, γιατί ο δήμος είναι υποστελεχωμένος. Με ποια αιτιολογία διώχνει υπάλληλο; Πόση εμπάθεια, μικρότητα και εκδικητικότητα θα βγάλει σε βάρος των Ανδριωτων;

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!