Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Θερινό Πανεπιστήμιο στην Άνδρο – Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

unnamed (2)

Διοργάνωση:

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων 

Με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου

 

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν Θερινό Πανεπιστήμιο με τίτλο: «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Η ακαδημαϊκή δράση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 στο νησί της Άνδρου και συγκεκριμένα από 12 έως 19 Ιουλίου. Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου της Άνδρου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως προσκεκλημένοι ομιλητές του προγράμματος συμμετέχουν Καθηγητές από Ελληνικά Πανεπιστήμια, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

unnamed (3)

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του θερινού σχολείου περιλαμβάνει εισηγήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γ. Καψάλη, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής, της κ. Σ. Τσαουσίδου,  Διεθνούς Αντιπροέδρου Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της κ. Τζ. Καλογήρου, Καθηγήτριας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, της κ. Α. Παναγιωτάκου, Αν. Γενικής Διευθύντριας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, μελών της Συντακτικής Ομάδας του Λεξικού Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας  Εμμανουήλ Κριαρά, αλλά και του κ. Θ. Παπανδρόπουλου, Επίτιμου Διεθνούς Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Ιππότη της Τιμής της Γαλλικής και Ουγγρικής Δημοκρατίας καιτης κ. Ν. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μέλους Δ.Σ. Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα μιλήσουν επίσης ο κ. Γ. Μαμάης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο», υπ. Εκδόσεων Gutenberg, η κ. Γ. Λαδογιάννη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Δ. Κονάρης, γραμματέας Συλλόγου «Οι Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης», ο αρχιτέκτονας – ερευνητήςκ. Ν. Βασιλόπουλος, ο συγγραφέας και δρ. Επικοινωνίας, Δ. Μπασαντής.

Σημαντική είναι η παρουσία και εισήγηση του κ. Ιωάννη Πετρόπουλου,  Καθηγητή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, καθώς και του εκδότη και Κοσμήτορα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, κ. Γ. Δαρδανού.

Το πρόγραμμα των εκδρομών και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Αποικίων του Καπετάν Λευτέρη Πολέμη, περιήγηση στο Κάτω Κάστρο, ξενάγηση στον Πύργο του Αγίου Πέτρου, επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, γνωριμία με τα βότανα του νησιού και την ανδριώτικη κουζίνα, προβολή ταινίας για την Άνδρο κ.λπ. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί μετάβαση στη Μονή Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος στο όρος Γερακώνες, επίσκεψη στον μεσαιωνικό οικισμό και στα πυργόσπιτα του Κορθίου, συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο της Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη κ.ά.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιστοσελίδα Προγράμματος:http://summerschool2015.ac.uoi.gr

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-001

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-003

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-004

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-005

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-006

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-007

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-008

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-009

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-010

SUMMER_SCHOOL_PROGRAM-page-012

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!