Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Θετικά μηνύματα για την κρουαζιέρα με την επίτευξη συμφωνίας

cruise1-thumb-large

Με θετικό τρόπο υποδέχθηκε ο κλάδος της κρουαζιέρας την επίτευξη συμφωνίας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καθώς, όπως τονίζει σε σχετική ανοικτή επιστολή του ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), κ. Θεόδωρος Κόντες, «από την πλευρά του κλάδου της κρουαζιέρας που αντιπροσωπεύουμε, ήδη λάβαμε θετικά μηνύματα και υποσχέσεις για τη στήριξη του κλάδου».

Παράλληλα, ο κ. Κόντες τόνισε ότι θα συνεχιστεί η ενημέρωση, με θετικά στοιχεία, των συνεργατών και τουριστικών φορέων ανά τον κόσμο, προκειμένου να διασωθεί το μεγαλύτερο δυνατό τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα και να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Οπως τονίζεται, «η προσπάθεια βέβαια θα αφορά προγραμματισμούς σε ορίζοντα τουλάχιστον δύο ετών, και θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και ο κρατικός φορέας προς τα αρμόδια υπουργεία». Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΕΕΚΦΝ επισημαίνει ότι πλέον είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, έως κι επείγουσα, η συγκρότηση και σύγκληση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, η οποία πρωτοεξαγγέλθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Σκοπός της επιτροπής αυτής θα είναι η με ταχείες διαδικασίες μελέτη των θεμάτων-προβλημάτων του κλάδου, ώστε να μπορούν να προωθούνται οι διαδικασίες από κάθε αρμόδιο κρατικό όργανο για την επίλυσή τους, με στόχο τη δημιουργία ελκυστικών όρων ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

Παράλληλα, η εξομάλυνση λειτουργίας των τραπεζών, η συναλλαγματική πολιτική, η απασχόληση Ελλήνων υπαλλήλων και ναυτικών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του κράτους για τις αναγκαίες ρυθμίσεις. Σημειωτέον ότι η ΕΕΚΦΝ ζητά και την άμεση κινητοποίηση για την εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και την εξυπηρέτηση των τουριστών. Ο κ. Κόντες ολοκληρώνει το μήνυμά του, με την επισήμανση ότι «τις δύσκολες στιγμές που θα ακολουθήσουν, προκειμένου για την εφαρμογή των μέτρων που επιβλήθηκαν, πρέπει όλοι να ενωθούμε για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, μιας και η προσαρμογή είναι πλέον μονόδρομος, και η ανάπτυξη στην πατρίδα μας στηρίζεται βασικά σε δύο τομείς (ναυτιλία – τουρισμός)».

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!