Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Think Globally, Act locally: Άνδρος Sea Satin Nino

Η γαστρονομική παλέτα του Αιγαίου ήρθε στο κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς γεύσεων της χώρας, ακούγοντας παράλληλα και το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι θάλασσες και ο πλούτος τους.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ φιλοξενεί την Ανδρο και το εστιατόριο Sea Satin Nino, στον όρμο Κορθίου του νησιού. Βρεθήκαμε στο 360 Cocktail Bar Restaurant και συνομιλήσαμε με τον σεφ του εστιατορίου Δημήτρη Γιγίνη και την σύζυγό του Μαίρη Τηνιακού

Ο Δημήτρης Γιγίνης και η Μαίρη Τηνιακού

Ρωτήσαμε ποιο είναι το καλύτερο που θα μας ετοίμαζαν, αν πηγαίναμε στο εστιατόριο και δεν κοιτούσαμε καθόλου τον κατάλογο. «Θα ετοιμάζαμε το μενού που φέραμε και στην Αθήνα και όλα με τοπικά προϊόντα από την Ανδρο, καθώς είμαστε και μέλη του Aegean Cuisine. Ειδικά για την σαλάτα, το αλάτι είναι από της Γριάς το πήδημα. Αντί να ασχοληθώ με τη θάλασσα, ασχολούμαι με το βουνό» είπε ο Δημήτρης γελώντας.

Πριν δούμε το μενού που έφεραν η Μαίρη και ο Δημήτρης, πρέπει να πούμε πως το ζευγάρι και τα παιδιά τους είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ανδρου όλο το χρόνο, αντιμετωπίζοντας τα καλά και κυρίως τα άσχημα που μπορεί να συμβαίνουν στα νησιά του Αιγαίου κατά την διάρκεια του δύσκολου χειμώνα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με δύο απολαυστικούς ανθρώπους και τις εξίσου απολαυστικές συνταγές τους. Καλή όρεξη!

Καλωσόρισμα

Σιγκάθουρο με Παναχραντινό

Ορεκτικό

Λούζα Ανδρου με γραβιέρα πάνω σε Παστελάρια
Τηγανιτό μαλακό τυρί με μαρμελάδα Ginger και κόκκινη πιπεριά

Σαλάτα

Κορθιανέζε, ψητά ντοματίνια, βασιλικό ψητό βολάκι

Κυρίως

Μοσχάρι Κορθιανό κοκκινιστό με φιδέ σε φρέσκο βούτυρο αγελάδας

Βερμούτ αμπαρόριζας

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!