Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Τηλεδιάσκεψη Π.Ν.Αι.- ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ν. Αιγαίου – Υπηρεσίες ύδρευσης Δήμων: Παρουσίαση και παράδοση Προγράμματος Διαχείρισης υδροστομίων

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι την Τρίτη 14/9 και την Τετάρτη 15/9, πραγματοποιήθηκαν δύο τηλεδιασκέψεις (μία για τις υπηρεσίες των Π.Ε. Κυκλάδων και μία για τις υπηρεσίες των Π.Ε. Δωδεκανήσου) της Π.Ν.Αι./Δ.Π.Π. με την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ν. Αιγαίου και τις Υπηρεσίες Ύδρευσης των Δήμων κατά τις οποίες παρουσιάστηκε και παραδόθηκε το Πρόγραμμα Διαχείρισης υδροστομίων & υδατοδεξαμενών από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ν. Αιγαίου στις αρμόδιες υπηρεσίες ύδρευσης.

Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ν. Αιγαίου και παραδόθηκε στις υπηρεσίες ύδρευσης των Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο λόγω και των ειδικών συνθηκών της πολύνησιωτικής Περιφέρειάς μας που δημιουργεί ο μεγάλος αριθμός των κατοικημένων νησιών που την απαρτίζουν.

Η γεωγραφική αυτή ασυνέχεια που χαρακτηρίζει το σύνολο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η επακόλουθη δυσκολία άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των νησιών, εμφανίζονται ανάγλυφα κατά την εκδήλωση ενός καταστροφικού γεγονότος, οπότε ο χρόνος πρώτης επέμβασης είναι κρίσιμος.

Ειδικότερα κατά την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς στην άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και η συνεχής τροφοδοσία με νερό των υπηρεσιών πυρόσβεσης. Το πρόγραμμα αυτό θα δείχνει σε αληθινό χρόνο τα σημεία (με γεωγραφικές συνταγμένες) που υπάρχουν υδροστόμια για τροφοδοσία σε νερό των πυροσβεστικών οχημάτων, την κατάσταση που βρίσκονται, καθώς απεικόνιση σε χάρτη (Google maps) ακόμη και σε κινητό τηλέφωνο. Με αυτό θα είναι σε θέση τόσο η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να καταγράφουν κάθε μεταβολή στην κατάσταση του δικτύου (επιδιορθώσεις υδροστομίων, προσθήκη νέων κ.λπ.) και να υπάρχει άμεση ενημέρωση του συστήματος.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ν. Αιγαίου και ιδιαίτερα το Διοικητή της Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κοτρίδη που δημιούργησε το πρόγραμμα αυτό, για την προσφορά αυτή στους κατοίκους των νησιών μας.

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και σχετικά θέματα.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!