Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Με την Υφυπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σύρου κ. Μαραγκός

unnamed

Συνάντηση εργασίας, μεταξύ της Υφυπουργού Πολιτισμού κας Άντζελας Γκερέκου και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούσαν στον στρατηγικό σχεδιασμό, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, για την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του σημαντικού πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει η Σύρος, στην αναγκαιότητα προσδιορισμού μιας αναγνωρίσιμης πολιτιστικής ταυτότητας (branding), στην κεφαλαιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σύρου με στόχο την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της, στην περαιτέρω εδραίωση και στον εμπλουτισμό των τοπικών πολιτιστικών φεστιβάλ κλπ.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιήθηκε στον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης αλλά και στην υποψηφιότητα Σύρος – Κυκλάδες 2021. Η κα Υφυπουργός, δήλωσε ένθερμη υποστηρίκτρια του θεσμού επισημαίνοντας ότι, τα οφέλη για όλες τις υποψήφιες πόλεις της Ελλάδας, ανεξαρτήτως τελικής επιλογής, θα είναι πολλά και σημαντικά. Άλλωστε, όπως δήλωσε, υποψήφια για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 θα είναι, πέραν της Σύρου, και η ιδιαίτερη πατρίδα της η Κέρκυρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν προκειμένου να έχουν μια άμεση, συστηματική και εποικοδομητική συνεργασία για την προώθηση των προαναφερόμενων θεμάτων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!