Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Την Παρασκευή ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου ανοιχτού θεάτρου Άνδρου

main_DSC_0029

Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν ο αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου ανοιχτού θεάτρου Άνδρου, το οποίο αποτελεί δωρεά του εφοπλιστή Αλκιβιάδη Τάττου.

Πρόκειται για ένα έργο – κόσμημα, που φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτόνων Κυριακής Κονδυλάτου και του Κωνσταντίνου Λούκου και δίνει νέα ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από 1η έως 30 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη.

Οι εργασίες για την κατασκευή του υπερσύγχρονου θεάτρου ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2014 και ολοκληρώθηκαν πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος. Το θέατρο έχει χωρητικότητα 900 θεατών και χτίστηκε επάνω στη φυσική κλίση του εδάφους, δημιουργώντας ένα πέταλο 40 μέτρων. Η ανοικτή σκηνή είναι ένα έργο που σέβεται απόλυτα το φυσικό τοπίο, παραπέμπει στον κανόνα των κλασικών σκηνών και συνιστά μία από τις πιο τολμηρές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο της Άνδρου μεταπολεμικά. Διαθέτει τέσσερα διαζώματα, έντεκα σειρές κερκίδων, δύο εισόδους, τέσσερις εξόδους και σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, με καμαρίνια και βοηθητικούς χώρους για το κοινό. Η νέα σκηνή διαθέτει κυλικείο, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και γειτνιάζει με τα δυο κεντρικά parking του οικισμού.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!