Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Την παραίτηση του από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου Άνδρου υπέβαλε ο κ. Δημήτρης Λάσκαρης

60354600_373201743538200_8171002833408098304_n

Φίλες και Φίλοι Συμπολίτες της Άνδρου

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξή σας στις Περιφερειακές Εκλογές 2019. Η ψήφος σας αποτελεί για εμένα, ηθική ανταμοιβή και με γέμισε  δύναμη και έμπνευση για να συνεχίσω. Με τιμήσατε για το πολύπλευρο και ανιδιοτελές έργο μου,  με εκλέξατε πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του Γ.Χατζημάρκου στην Π.Ε Άνδρου και βρίσκομαι πλέον στη θέση του εκλεγμένου Επάρχου Άνδρου. Με τη δική σας συγκατάθεση, θα  ανταποδώσω την εμπιστοσύνη σας με έργο και προοπτική για τον τόπο μας.

Είχα δηλώσει εξαρχής ότι ήμουν αποφασισμένος να κάνω ένα βήμα μπροστά, για να τιμήσω τους ψηφοφόρους που μ’ επέλεξαν το 2014 να τους εκπροσωπήσω και ν’ αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Αν και άπειρος με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος μου ανέθεσε ένα πραγματικά δύσκολο και πολύπλευρο έργο, που δεν μου αναλογούσε. Την καθαριότητα ολόκληρου του νησιού, για τα πρώτα 2,5 χρόνια. Γαύριο, Χώρα, Μπατσί, Κόρθι, με όλα τους τα χωριά. Να διαχειριστώ το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων 20 ετών, στο νησί μας. Ο αγώνας, άνισος. Όλους αυτούς τους μήνες, δεν έμεινα κλεισμένος στο γραφείο μου και δεν κράτησα καμία απόσταση ούτε απ’ τους πολίτες, ούτε απ’ τα προβλήματα, ακόμα κι όταν έληξε η θητεία μου σαν αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Με χαμηλά πάντα το κεφάλι, βρέθηκα ακόμα και σε χώρους που δεν ανήκαν στις αρμοδιότητές μου για να δώσω και την τελευταία σταγόνα απ’ τις δυνάμεις μου. Πάλεψα σκληρά και εργάστηκα στο πεζοδρόμιο. Ντύθηκα εργάτης, τιμώντας τους εργάτες του Δήμου, για να δώσω πρώτος εγώ το σύνθημα της αντεπίθεσης απέναντι στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν δεκαετίες. Μετέπειτα, μέσα από τη θέση του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας ήμουν πάντα στη πρώτη γραμμή, τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή.

Κατά την θητεία μας 2014-2019, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης κατά δήλωσήν του, είχε προβλήματα συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, γεγονός που τον ώθησε να μην μας στηρίξει τον συνδυασμό μας προεκλογικά. Δεν πίστεψε στον κοινό μας βηματισμό, αλλά ούτε και στην προσπάθειά μου.

Με αίσθημα ευθύνης, κατέθεσα σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου, και ζήτησα τη διαγραφή μου από τον συνδυασμό ‘Νέοι Ορίζοντες’ διότι οι ιδέες και το όραμα μου για την Άνδρο δεν ταυτίζονται με την παρούσα δημοτική αρχή.

20190529_104838_resized

Διαχωρίζω ξεκάθαρα την θέση μου και δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα μόνο σε  ένα Δήμαρχο που θα έχει ως προτεραιότητα την συνεργασία, και κοινή συνισταμένη τον τόπο μας. Εύχομαι η απόφασή μου αυτή, να σηματοδοτήσει και ν’ ανοίξει έγκαιρα ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για το καλό της Άνδρου μας.

Με σεβασμό

Δημήτρης Λάσκαρης

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!