Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Τήνος: Ο Νίκος Συρμαλένιος στο 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο

  • Αντιστοίχηση των συμπερασμάτων των συνεδρίων με τις ασκούμενες πολιτικές. Στο επίκεντρο η φέρουσα ικανότητα
  • Κατηγορηματική καταδίκη της βίας των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες

Στο σύντομο  χαιρετισμό του ο Νίκος Συρμαλένιος από το 4ο Κυκλαδολογικό Συνέδριο που διοργανώνει η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών στην Τήνο, μεταξύ άλλων είπε:

«….Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου που συμμετέχω σε αυτό το Συνέδριο με τόσους εξαίρετους επιστήμονες και ομιλητές. Πράγματι και μόνο από τον τίτλο του Συνεδρίου – Πολιτισμός και Αειφορία – αλλά και τις εισηγήσεις, αναδεικνύεται η ιστορική και πολιτισμική αξία των αρχέγονων και χειροποίητων νησιών μας. Όμως τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Και αυτό αναδείχθηκε και φέτος με τους χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες που κατέκλυσαν τα νησιά. Τα κομβικά ερωτήματα που μπαίνουν είναι: τι θα γίνει με τη λεγόμενη ανάπτυξη, αντέχουν οι υποδομές μας, τι γίνεται με τις λεγόμενες στρατηγικές μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό και στην ενέργεια; Θα υπάρξουν μελέτες φέρουσας ικανότητας ανά νησί;

 

…Με την ευκαιρία αυτή και ανεξάρτητα από την άποψη για τις ΑΠΕ, επαναλαμβάνω την κατηγορηματική καταδίκη μας στα προχθεσινά γεγονότα βίας και αυθαιρεσίας των ΜΑΤ και της αστυνομίας ενάντια σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Τήνο. Πρόκειται για απαράδεκτες καταστάσεις κρατικής βίας και καταστολής….

 

Κλείνοντας, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές και να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι δεν αρκούν τα συμπεράσματα αυτών των σημαντικών συνεδρίων, πρέπει επιτέλους αυτά να αντιστοιχηθούν με τις ασκούμενες πολιτικές, αν δεν θέλουμε να οδηγηθούν τα νησιά μας σε μη επιστρέψιμη καταστροφή.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!