Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τις σχολικές μονάδες Γαυρίου επισκέφτηκαν σήμερα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες κ. Δωρόθεος Β΄και Καρπενησίου κ. Γεώργιος

IMG_5395

Ποιμαντική επίσκεψη στις σχολικές μονάδες της περιοχής του Γαυρίου πραγματοποίησαν σήμερα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Άνδρο, για τον εορτασμό της Θεοσκεπάστου. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Αμέσως μετά την άφιξή τους στην Άνδρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, τον  οποίο φιλοξενεί από σήμερα στην Άνδρο, για την Πανανδριακή Εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, μετέβησαν στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής Γαυρίου, κατά πρώτον στο Γυμνάσιο,με τάξεις Λυκείου, και στη συνέχεια στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο, όπου έγιναν δεκτοί με εγκάρδιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού από τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

IMG_5397

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ παρουσίασε σε κάθε Σχολείο τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, ο οποίος απηύθυνε λόγους παραινετικούς προς τους μαθητές, προς τους οποίους, όπως πάντοτε, διενεμήθησαν δώρα και ευλογίες.

IMG_5407 IMG_5409 IMG_5421 IMG_5432 IMG_5441 IMG_5465 IMG_5468 IMG_5492 IMG_5503
Ακολούθως, οι Σεβασμιώτατοι κ.κ. Δωρόθεος Β΄ και Γεώργιος επεσκέφθησαν προσκυνηματικώς τις Ιερές Μονές Αγίου Νικολάου και Αγίας Μαρίνης, φιλοξενηθέντες προφρόνως από τους Ηγουμένους και τους Πατἐρες.

IMG_5518 IMG_5521 IMG_5523 IMG_5532 IMG_5535 IMG_5540

Η Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου

17634451_1877316489213559_2366686903348176310_n

Όπως έγραψε στη σελίδα του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου στο facebook η καθηγήτρια του σχολείου κ. Εύα Βλάμη η αναπάντεχη αυτή επίσκεψη των Μητροπολιτών γέμισε μαθητές και καθηγητές με χαρά και ευλογία.

Αναλυτικότερα η κα Βλάμη ανέφερε στη δημοσίευσή της:

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου το σχολείο μας δέχτηκε μια ανεπάντεχη επίσκεψη που μας γέμισε όλους χαρά και ευλογία.

Είναι παραμονή της μεγάλης και αγίας γιορτής της Παναγίας της Θεοσκεπάστου και κορυφώνονται οι ετοιμασίες για τη μεγάλη μέρα στο νησί μας.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος ο Β΄ έφτασε στην Άνδρο με το πρωινό δρομολόγιο και συνοδευόμενος από τον σεβασμιότατο Νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Αρχιμ. Γεώργιο Ρέμπελο επισκέφτηκε το σχολείο μας.

Μαζί του ήταν και ιερείς που υπηρετούν στο νησί μας ο πάτερ Καλλίνικος από το Γαύριο – ο πάτερ Νικόλαος Ζαχαρώδης από το Μπατσί και ο πάτερ Παναγιώτης που ιερουργεί στη βόρεια Άνδρο ….

Στους μαθητές ευχήθηκαν υγεία πρόοδο και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς να έχουμε δύναμη στο έργο μας.

Ιδιαιτέρως ο Μητροπολίτης Καρπενησίου που είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως εκπαιδευτικός μας τόνισε την αξία της μόρφωσης στη σημερινή δύσκολη εποχή.

Η σκέψη μας – οι ευχές μας και η αγάπη μας είναι και στα παιδιά που λείπουν στην ετήσια περιβαλλοντική τους εκδρομή.

Συμβολικά μας πρόσφεραν μια όμορφη – χάρτινη θήκη χαρτιών και πάνω από όλα μας ευλόγησαν και μας ευχήθηκαν Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !

Εύα Βλάμη

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!