Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Τμήματα τουριστικής εκπαίδευσης σε Ρέθυμνο και Ρόδο

kefalogianni-loverdos2

Δύο νέα προπτυχιακά τμήματα τουριστικής εκπαίδευσης τετραετούς φοίτησης στα Πανεπιστήμια Κρήτης (Ρέθυμνο) και Αιγαίου (Ρόδος) αποκλειστικά για φοιτητές του εξωτερικού εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν οι υπουργοί Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αξιοποιώντας τη φήμη της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, προχωράμε στην ίδρυση αυτών των τμημάτων στο Ρέθυμνο και στη Ρόδο, προκειμένου να προσελκύσουμε φοιτητές από το εξωτερικό για να μάθουν από κοντά στην πράξη την οικονομία του τουρισμού. Πολιτεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα προχωράνε μαζί στην εξωστρέφεια και στη δημιουργία», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι πρόκειται για τμήματα, που η φοίτησή τους θα γίνεται με την καταβολήδιδάκτρων και θα αφορά αποκλειστικά αλλοδαπούς φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία αυτών των τμημάτων, υπογραμμίστηκε ότι θα ξεκινήσει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Για τους Έλληνες φοιτητές, ανάφερε ο υπουργός, θα υπάρξει στο μηχανογραφικό τους, προσθήκη σχολών τουριστικής εκπαίδευσης πανεπιστημιακού επιπέδου.

«Διαβεβαιώσαμε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και της Κρήτης πως παράλληλα, με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο, θα δημιουργηθούν τμήματα και για Έλληνες φοιτητές που θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό για τους υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανάφερε ο κ. Λοβέρδος. Την ίδια στιγμή ο υπουργός σημείωσε ότι και η Χίος είναι έτοιμη να οργανώσει σπουδές με επίκεντρο τις ναυτιλιακές σπουδές, πάντα με δίδακτρα που θα απευθύνονται σε αλλοδαπούς φοιτητές.

«Τέλος δύο φιλοσοφικές σχολές ισάριθμων πανεπιστημίων της χώρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ετοιμάζουν αντίστοιχες σπουδές στα ελληνικά γράμματα για αλλοδαπούς στην Αγγλική με δίδακτρα και είμαστε κοντά στη σχετική εξαγγελία», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

 Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!