Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Το ελεγκτικό συνέδριο μπλόκαρε την καταγραφή των ελαφιών στη Ρόδο

Δεν πρόκειται να προχωρήσει η έρευνα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την καταγραφή του πληθυσμού των ελαφιών στο νησί της Ρόδου, καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Αυτό έκανε χθες γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, τονίζοντας ότι σταματά κάθε διαδικασία που είχε ξεκινήσει ανάμεσα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, το Αριστοτέλειο, το δήμο και την περιφέρεια η οποία θα ήταν και ο χρηματοδότης της έρευνας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ελεγκτικού συνεδρίου επρόκειτο για απευθείας ανάθεση καθώς θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για το έργο, με αποτέλεσμα να αναμένονται πλέον πρωτοβουλίες από πλευράς υπουργείου, καθώς τα ζητήματα για τα οποία πρέπει να ληφθεί μέριμνα είναι τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται από τα ελάφια και οι ζημιές στις καλλιέργειες.

«Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που είχε εκπονήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο δήμος και η περιφέρεια, απορρίφθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο.  Κατά συνέπεια σταματάμε κάθε διαδικασία, συνεχίζουμε την πίεσή μας για λήψη μέτρων προστασίας τόσο του ελαφιού όσο και των καλλιεργειών και των ζημιών στους αγρότες, αλλά και από τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στους δρόμους από τα ελάφια.

Αναμένουμε τις κινήσεις του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και της αποκεντρωμένης διοίκησης καθώς σε αυτούς ανήκει η αρμοδιότητα. Εμείς πήγαμε να βοηθήσουμε. Βάλαμε και τα χρήματα (80% η περιφέρεια) προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η μελέτη καταγραφής των ελαφιών αλλά δυστυχώς το ελεγκτικό συνέδριο θεώρησε ότι πρόκειται για απευθείας ανάθεση στο πανεπιστήμιο και το απέρριψε» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στην ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα να ακολουθηθεί μία άλλη διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Ζαννετίδης απάντησε ότι αυτό εξετάζεται, προσθέτοντας ότι για κάθε πρόταση υπάρχει ο γραφειοκρατικός κυκεώνας που μας επιβάλλει να ακολουθούμε πάντα τους νόμους που ισχύουν.

Πηγή: Ροδιακή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!