Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Σύρο και το Νεώριο για την παρουσίαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΟΝΕΧ αναφορικά με το ναυπηγείο, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών του. Τον Πρέσβη και τους συνεργάτες του υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος παρουσίασε τις ενέργειες στις οποίες προέβη το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα σύγχρονα και αναβαθμισμένα τεχνολογικά συστήματα, χάρη στα οποία το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατάφερε να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες για ενημέρωση και εκπαίδευση των επιχειρηματιών στα πρωτόκολλα υγιεινής. Επίσης, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό έργο για τη δημιουργία «Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας», για το οποίο ο Πρέσβης είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο παρελθόν, και τον ενημέρωσε για την εξέλιξή του. Τέλος, εστίασε στην έρευνα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τις δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων στη Σύρο και τις Κυκλάδες και τους τομείς που μπορούν να αναπτυχθούν.

Ο Πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οικονομική επίπτωση της πανδημίας στις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τις προτεινόμενες λύσεις. Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για βελτίωση στον τομέα της υγείας, ειδικά μετά την επιτυχημένη διαχείριση από την Ελλάδα της πανδημίας, και την προβολή της γαστρονομίας και του πολιτισμού ως καθοριστικούς παράγοντες ανάπτυξης της οικονομίας. Τέλος, αναγνώρισε τη δυνατότητα ευκαιριών για την προσέλκυση επενδύσεων στις Κυκλάδες, ιδιαίτερα αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, όπως η ONEX.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!