Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Το Ισλαμικό Κράτος πούλησε 42 γυναίκες Γεζίντι σε μαχητές του

islamikokratos-thumb-large

H εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πούλησε σήμερα σε μαχητές της 42 Ιρακινές, μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, σε ένα από τα προπύργια της οργάνωσης στην ανατολική Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος πούλησε τις 42 γυναίκες «σε τζιχαντιστές έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 500 έως 2.000 δολάρια».

Οι γυναίκες αυτές, που μεταχειρίζεται ως «σκλάβες» η τζιχαντιστική οργάνωση, είχαν απαχθεί το 2014 κατά τη διάρκεια της επίθεσης που είχε εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του Όρους Σίντζαρ, προπυργίου της μειονότητας των Γεζίντι, στο βόρειο Ιράκ.

Τις οδήγησαν στις αρχές Ιουνίου στο Μαγιαντίν, που ανήκει στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

«Ορισμένες είχαν απαχθεί μαζί με τα παιδιά τους όμως εμείς αγνοούμε την τύχη των παιδιών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος πουλάει γυναίκες που ανήκουν στη φυλή Γεζίντι, τις οποίες κατόπιν παντρεύονται μαχητές του.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!