Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

To κίνημα των μαθητών που διαδηλώνουν σε όλον τον κόσμο για το κλίμα

clima_main

Ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον κόσμο; Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Ο κόσμος εξελίσσεται, αλλάζει, προοδεύει, μέσα από σκέψεις, εμπνεύσεις, ιδέες, ιδεολογίες, πρωτοβουλίες. Ένα άτομο μεταλαμπαδεύει τη σκέψη του, την αγωνία του για το μέλλον, σε ένα άλλο άτομο. Ακολουθούν άλλα δύο, τα δύο γίνονται τέσσερα, τα τέσσερα γίνονται οκτώ και μέσω των social media, ένα παγκόσμιο κίνημα γεννιέται.

Η 16χρονη μαθήτρια από τη Σουηδία, Greta Thunberg ξεκίνησε μόνη της τον αγώνα για την κλιματική αλλαγή, διαδηλώνοντας κάθε Παρασκευή έξω από το σχολείο της. Μέσα σε λίγους μήνες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η μοναχική Σκανδιναβή ακτιβίστρια έγινε εκατοντάδες φωνές, ακολούθως χιλιάδες και πλέον η φωνή της ακούγεται σε όλον τον πλανήτη, καθώς το κύμα αντίδρασης για την κλιματική αλλαγή εξαπλώνεται σαν τσουνάμι στις μαθητικές κοινότητες, στη μία χώρα μετά την άλλη.

Η Greta Thunberg όχι μόνο πέτυχε μία παγκόσμια κινητοποίηση, ένα υπό εξέλιξη παγκόσμιο κίνημα, ένα alert στη συνείδηση των προηγούμενων γενεών και πολύ περισσότερο στους ηγέτες των μεγάλων χωρών, που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά θα είναι και υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!