Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Το Λιμεναρχείο Άνδρου για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος

«Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος έτους 2021»

Σας υπενθυμίζουμε ότι η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.
Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η θαλάσσια ρύπανση δύναται να εξαλειφθεί με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε όπως προβείτε σε δημοσίευση του συνημμένου επετειακού μηνύματος του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Επιπλέον επισημάνετε την στόχευση της Υπηρεσίας μας στη σημασία του εθελοντισμού και στο ισχυρό μήνυμα ότι η προστασία των θαλασσών και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι πλέον νοοτροπία και καθημερινή σκέψη όλων μας, προς όφελος της ζωής μας αλλά και των γενεών που ακολουθούν. Με γνώμονα το μήνυμα αυτό, η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντικές ομάδες συνδιοργανώνει το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 11:00 καθαρισμό της παραλίας του Νημπορειού Άνδρου και την Κυριακή 6 Ιουνίου και ίδια ώρα καθαρισμό βυθού του λιμένα Χώρας Άνδρου, στους οποίους ενθαρρύνει όλους τους ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες να συνδράμουν από κοινού. Σχετική ενημερωτική αφίσα σας
επισυνάπτεται προς ηλεκτρονική ανάρτηση.
Δήμος Άνδρου και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ανάληψη δράσεων, όπως τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμμάτων στις λιμενικές εγκαταστάσεις και στους παραλιακούς χώρους της Άνδρου και καθημερινή τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων, συμβάλλοντας στην καθαριότητα και στην προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!