Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Το Λιμεναρχείο Άνδρου προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Η παραλία Πέζα, τον Γενάρη 2020, με 11 μποφόρ…

Την αυξημένη προσοχή των πολιτών εφιστά το Λιμεναρχείο Άνδρου, λόγω του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδοθεί. σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι την Τετάρτη προβλέπεται στην ευρύτερη περιοχή της Άνδρου πτώση της θερμοκρασίας κατά 14 – 18 βαθμούς ενώ προειδοποιεί για ισχυρό παγετό, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν τα 10 μποφόρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Άνδρου:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) από μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (13-02-2021) και για τις επόμενες ημέρες (μέχρι Τετάρτη 17-02-2021) προβλέπεται στην ευρύτερη περιοχή της Άνδρου, η βαθμιαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακά μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου, τον ισχυρό παγετό, κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.
Ειδικότερα και όσον αφορά στις θαλάσσιες καιρικές συνθήκες, από το Σάββατο (13-02-2021) θα επικρατήσουν στο Αιγαίο άνεμοι θυελλώδεις βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ οι οποίοι σταδιακά θα ενισχυθούν με ανέμους τοπικά έντασης επιπέδου θύελλας 10 μποφόρ.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτεςκυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, και ναυταθλητικοί όμιλοι να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!