Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Το Λιμεναρχείο Άνδρου… καθάρισε τον βυθό στο λιμάνι του Μπατσίου

Batsi-5

Το Λιμεναρχείου Άνδρου για ακόμα μία φορά ανέλαβε δράση στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, καθαρίζοντας το βυθό του Λιμένα Μπατσίου.

Batsi-3

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου έχει ως εξής:

Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων δράσεων που πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, οι οποίες αφορούν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, την Κυριακή 25-06-2017 έλαβε χώρα καθαρισμός του βυθού του λιμένα Μπατσίου Άνδρου.
Στην εν λόγω δράση συμμετείχε κλιμάκιο στελεχών Υπηρεσίας μας, που με την εθελοντική συμμετοχή ομάδας δεκατεσσάρων (14) ερασιτεχνών δυτών και τη συνδρομή λοιπών φορέων, συνέδραμαν στη συγκέντρωση και την περισυλλογή απορριμμάτων.
Κατά την περισυλλογή των απορριμμάτων ανελκύθηκαν και συγκεντρώθηκαν από τον βυθό μεταλλικά καλύμματα φρεατίων, πλαστικές σακούλες, πλαστικά ποτήρια, δίχτυα, κουτάκια αλουμινίου αναψυκτικών, ελαστικά οχημάτων, διάφορα τεμάχια σχοινιών, καθώς και μία (01) βυθισμένη λέμβος.
Ο Λιμενάρχης Άνδρου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς:

Batsi-1

Τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο ερασιτεχνών αυτοδυτών «ΤΗΘΥΣ» καθώς και το καταδυτικό κέντρο «SCUBANDROS» για τη συμμετοχή τους στον καθαρισμό.
ii. Την εταιρεία «CYCLADES FAST FERRIES Ν.Ε.», για την αφιλοκερδή μεταφορά των δυτών και του εξοπλισμού τους από τον λιμένα Ραφήνας στη νήσο Άνδρο και αντιστρόφως.
iii. Το ξενοδοχείο «HOTEL PERRAKIS», για τη φιλοξενία των δυτών.
iv. Τα Κ.Τ.Ε.Λ. Άνδρου, για τη διάθεση οχήματος διευκολύνοντας τη μεταφορά των δυτών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη νήσο Άνδρο.
v. Τον Δήμο Άνδρου, για τη διάθεση Φ/Γ οχήματος στον λιμένα Μπατσίου Άνδρου και τη συγκέντρωση-εναπόθεση των περισυλλεχθέντων απορριμμάτων.
vi. Την εταιρεία «ΠΕΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο.Ε.», για τη διάθεση γερανοφόρου οχήματος και τη συνδρομή του στην ανέλκυση των απορριμμάτων.

Ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ Γεώργιος

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!