Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Το πληκτρολόγιο που πάει παντού

Το Universal Mobile Keyboard της Microsoft «παντρεύει» ιδανικά την ευελιξία χρήσης με τη μεγάλη ευκολία στην πληκτρολόγηση, ενώ τα πλήκτρα έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος και ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους.

Το καινούργιο πληκτρολόγιο Universal Mobile Keyboard της Microsoft κάνει πιο εύκολη τη ζωή όσων χρειάζεται να συντάσσουν μηνύματα και έγγραφα στο smartphone ή το tablet τους, και τα κείμενα ξεπερνούν συχνά τις λίγες προτάσεις, με συνέπεια να είναι δύσκολο να γραφτούν χρησιμοποιώντας το εικονικό πληκτρολόγιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το προϊόν της Microsoft αναλαμβάνει να «μεταμορφώσει» το τηλέφωνο ή την «ταμπλέτα» σε ένα υποτυπώδες notebook.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξει κανείς το κάλυμμα του Universal Mobile και να τοποθετήσει στην εσωτερική βάση του καλύμματος το smartphone ή το tablet, ώστε αυτό να στερεωθεί σε κεκλιμένη θέση. Στη συνέχεια, συνδέοντας την «έξυπνη» συσκευή με το προϊόν της Microsoft μέσω Bluetooth, μπορεί να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε εργασία, πολύ πιο γρήγορα και άνετα.

Το πληκτρολόγιο πωλείται ήδη στη χώρα μας, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 80 ευρώ. Κατά τη σχεδίασή του, η αμερικανική εταιρεία έλαβε υπόψη της πως θα πρέπει να μπορεί να το έχει κανείς συνεχώς μαζί του.

Ετσι, φρόντισε ώστε να είναι συμπαγές σε μέγεθος και να ζυγίζει μόλις 360 γραμμάρια. Επιπλέον, έλαβε υπόψη της πως πολλοί χρήστες διαθέτουν παραπάνω από μία «έξυπνες» συσκευές, με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Επομένως, το Universal Mobile είναι συμβατό με τις τρεις βασικότερες πλατφόρμες – το Android, το iOS και τα Windows 8.1 (Windows RT), ενώ μάλιστα σε όλες λειτουργούν τα πλήκτρα συντόμευσης. Ακόμη καλύτερα, ο χρήστης του μπορεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να εναλλάσσει τη συσκευή με την οποία «επικοινωνεί» το πληκτρολόγιο, η οποία γι’ αυτό τον σκοπό διαθέτει ένα ειδικό κουμπί τριών θέσεων, μία για κάθε πλατφόρμα.

Η ευελιξία χρήσης «παντρεύεται» όμως και με τη μεγάλη ευκολία στην πληκτρολόγηση, παράμετρο που κάνει το Universal Mobile εφάμιλλο των καλύτερων πληκτρολογίων σε φορητούς υπολογιστές των ίδιων διαστάσεων. Ενας βασικός λόγος είναι πως τα πλήκτρα έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος και ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους, αφού καλύπτουν όλη την επιφάνεια του πληκτρολογίου, αντισταθμίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό το σχετικά μικρό μήκος και πλάτος του. Επίσης, το «βάθος» στο οποίο υποχωρούν με την πίεση τα κάνει να ανταποκρίνονται άψογα στο άγγιγμα των δακτύλων.

Η Microsoft φρόντισε επίσης τα tablet να μπορούν να τοποθετηθούν στη βάση, ώστε να στερεώνονται σε δύο διαφορετικές κεκλιμένες θέσεις. Η βάση χωράει «ταμπλέτες» με πάχος έως 10 χιλιοστά, ενώ αποσπάται από το πληκτρολόγιο, με το οποίο συνδέεται με μαγνήτη, για να μπορεί κανείς να την τοποθετήσει σε οποιαδήποτε απόσταση πάνω στο γραφείο. Τέλος, το Universal Mobile παίρνει «άριστα» και στην αυτονομία, αφού η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του έχει διάρκεια «ζωής» έως και 6 μήνες, με μία μόνο φόρτιση.

Πηγή: Καθημερινή 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!