Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Το πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας

Η Ευρωλίγκα παρουσίασε το υγειονομικό πρωτόκολλο της νέας σεζόν, στο οποίο προβλέπονται ποινές σε περίπτωση που δεν μπορέσουν οι ομάδες να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Η διοργάνωση από την μεριά της επισήμανε πως μία αναμέτρηση μπορεί να αλλάξει ημερομηνίες μέχρι και τρεις φορές, με την κανονική διάρκεια να λήξη μέχρι τις 13 Απριλίου.

Ταυτόχρονα τονίστηκε πως θα είναι δίπλα στις ομάδες για να τις βοηθήσει εάν υπάρχει πρόβλημα με την εύρεση έδρας.

Στο κείμενο που δημοσίευσε η Ευρωλίγκα, αναφέρονται τα εξής:

Κάθε αγώνας που δεν θα διεξάγεται λόγω των απαγορεύσεων ή των οδηγιών που επικρατούν σε κάποια χώρα, θα αναβάλλεται και θα μετατίθεται για άλλη ημερομηνία. Αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι τρεις φορές για κάθε αναμέτρηση, ενώ όλα τα παιχνίδια της Regular Season της Euroleague πρέπει να έχουν διεξαχθεί μέχρι τις 13 Απριλίου του 2021. Στη συνέχεια, το deadline για τα ματς των πλέι-οφ είναι η 5η Μαίου.

Η Euroleague θα συνεργαστεί με την γηπεδούχο ομάδα για να αλλάξει η έδρα ενός αγώνα και να μεταφερθεί όπου είναι δυνατό, αρκεί φυσικά το γήπεδο να έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες – γήπεδα ή σε περίπτωση που έχει καταγραφεί ήδη το όριο των τριών αλλαγών, η ομάδα της οποίας η χώρα (με τις απαγορεύσεις ή τις συνθήκες) προκάλεσε την αλλαγή στην έδρα και στην ημερομηνία, θα χάνει το ματς στα χαρτιά με 0-20. Συνεχόμενες ήττες με αυτόν τον τρόπο δεν θα οδηγήσουν σε αποβολη της ομάδας από την διοργάνωση.

Αν κάποια ομάδα έχει λιγότερους από οκτώ διαθέσιμους παίκτες λόγω του Covid-19, τότε θα χάσει τον αγώνα με 0-20. Και εδώ ισχύει πως συνεχόμενες ήττες με αυτόν τον τρόπο δεν θα οδηγήσουν σε αποβολή της ομάδας από την διοργάνωση.

Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με τις οδηγίες ή τους περιορισμούς της χώρας της, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, τότε θα χάσει με 0-20. Αν αυτο συμβεί για δεύτερη φορά, τότε θα αποβληθεί από την διοργάνωση. Επιπρόσθετα, αν αυτό καταγραφεί σε αγώνα πλέι-οφ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα κερδίσει την σειρά.

Σε περίπτωση ακύρωσης της σεζόν, τότε η βαθμολογία μέχρι την διακοπή θα καταγραφεί ως η τελική, σε περίπτωση που υπάρξει επιστροφή στα παρκέ μετά από κάποιο διάστημα. Αν χρειαστεί, οι ομάδες θα αγωνιστούν στα ματς που έχουν απομείνει ή που έχουν αναβληθεί, για να υπάρχει ο ίδιος αριθμός αγώνων για όλους.

Πηγή: https://www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!