Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Το πολιτιστικό δίκτυο τέχνης και εκπαίδευσης ARTISAN Art Is A Need συνεχίζει τις δράσεις του

Το πολιτιστικό δίκτυο τέχνης και εκπαίδευσης ARTISAN Art Is A Need συνεχίζει τις δράσεις του με επιμονή, υπομονή και όραμα. Τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει τις ιδέες, τη φαντασία, την όρεξη για δημιουργία, για επικοινωνία και την ανάγκη να συνδεθείς και να συναντήσεις νέους ορίζοντες.

Απόδειξη; H συμμετοχή μας στο εικαστικό πρότζεκτ του Ολλανδού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Hans Overvliet με τίτλο «i.d. of Inequality», ένα έργο που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας, γύρω από το λόγο και τον τρόπο με τον οποίο μετακινείται ένας μεγάλος αριθμος ανθρώπων. Ο στόχος αυτής της παρουσίασης είναι να δείξει τη μορφή της μετακίνησης των ανθρώπων και πως  αυτή η κινητικότητα έχει γίνει ο κύριος δείκτης ανισότητας ισχύος στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης.

Αυτό το έργο έχει δύο μέρη:

Το ένα είναι η τοποθέτηση  ενός πόστερ (το οποίο απεικονίζει διαφορετικά είδη αποσκευών , διαφορετικής χρήσης) σε δημόσιο χώρο, σε διαφορετικά σημεία σε όλο τον κόσμο και το δεύτερο είναι η δημοσίευση όλων αυτών των φωτογραφιών στον ιστότοπο του καλλιτέχνη www.hansovervliet.com.(Η δική μας συμμετοχή βρίσκεται στο project με τον τίτλο I.d. of Inequality στις σελίδες 130-131)

Η παρουσίαση της ιδέας σε δημόσιο ανοιχτό χώρο είναι ο βασικός πυλώνας της επικοινωνίας, καθώς την εποχή που διανύουμε όλη η πληροφορία μεταφέρεται μέσω υπολογιστών και κινητών.Άρα χρησιμοποιούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας στην επικοινωνία αλλά ταυτόχρονα κρατάμε ζωντανή και την επαφή με τον τρισδιάστατο χώρο.

Η Ελλάδα συμμετέχει με δύο γεωγραφικά τοπία, την Άνδρο και την Κοζάνη. Δεν μπορούμε να πάμε παντού και να έχουμε τα πάντα σ” αυτό το ταξίδι της ζωής, αλλά μπορούμε σε αυτό το ταξίδι που ο  κάθε ένας μας μετακινείται από το ένα σημείο στο άλλο με την πρόθεση να ανακαλύψει και να ανακαλυφθεί να κοιτάμε και να πορευόμαστε προς τα εκεί που το θαύμα είναι έτοιμο να ξημερώσει και να εξημερωθεί. Θα το αναγνωρίσουμε από τα χρώματα!!

Σημαντική υπενθύμιση: Tα εμπόδια είναι η ευκαιρία μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε ακόμα καλύτερα! 

Το πόστερ για κάποιες μέρες ακόμα θα βρίσκεται μαζί με ένα σχέδιο μας στον τοίχο επικοινωνίας μας έξω από το εργαστήριο μας.

Καλά ταξίδια και καλή αντάμωση!

Σούπερ ευχαριστίες στην Δρ. Έλενα Πάπαδάκη (https://www.rca.ac.uk/more/staff/elena-papadaki/για την πρόταση της και τη συνεργασία της και φυσικά στον Hans Overvliet για την έμπνευση και τη δημιουργική του επαφή και επικοινωνία.
Με εκτίμηση,
Αριστέα Γράβου
 
Για να συμμετέχετε στις δράσεις και στα μαθήματα μας βρείτε μας εδώ :

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!