Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Το προσδόκιμο ζωής μπορεί να ξεπεράσει τα 100 χρόνια το 2025

makrozoia

Η έκθεση της «Bank Of America» αποκαλύπτει πως οι επενδύσεις στην έρευνα για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα φτάσουν τα 493 δισεκατομμύρια.

Πως θα σας φαινόταν αν το ενδεχόμενο να φτάσετε τα 100 χρόνια ζωής και γιατί όχι να τα ξεπεράσετε; Στην παρούσα φάση φαντάζει ως άπιαστο όνειρο για όλους, όμως σε λίγα χρόνια μπορεί να μην είναι.

Και όταν λέμε «λίγα χρόνια», εννοούμε λίγα. Μόλις 6 για την ακρίβεια όπως αναφέρει στην έκθεσή της η «Bank Of America» που αναφέρει πως το προσδόκιμο ζωής μπορεί να φτάσει τον… αιώνα μέχρι το 2025.

Το πως και το για ποιους θα ισχύει κάτι τέτοιο είναι άλλη υπόθεση, λόγω της ανισότητας και της φτώχειας που υπάρχει σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα πάντως για την εύρεση τρόπου που να καθυστερεί τον ανθρώπινο θάνατο, αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται με 85 δισεκατομμύρια στον κόσμο, αλλά το ποσό αυτό αυξάνεται συνεχώς. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που μέχρι το 2025 αναμένεται να φτάσει τα 493 δισεκατομμύρια.

Οι συντάκτες της συγκεκριμένης έκθεσης που αναλυτές της Merrill Lynch, οι Felix Tran και Haim Israel δηλαδή, επισημαίνουν πως αυτή την κατεύθυνση είναι και οι ιατρικές γνώσεις που αυξάνονται με τρελούς ρυθμούς.

Μέχρι το 2010 τα νέα στοιχεία διπλασιάζονταν κάθε 3,5 χρόνια, όμως έκτοτε μέχρι σήμερα έχουμε φτάσει στο εντυπωσιακό διάστημα των μόλις 73ων ημερών.

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!