Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Το «αντίο» του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Άνδρου στον παπά-Γιάννη Στάμο

Φωτογραφία Beato Eftihios

Όλοι μας συγκλονισμένοι μάθαμε την λυπηρή είδηση.

Το Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου μας, παρέστη στην κηδεία του στην Άνδρο και με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον ανιδιοτελή, φιλάνθρωπο και αγαπητό σε όλους μας Παπά-Γιάννη.

Από πολύ νέος έπαιρνε δάνεια από την Τράπεζα, τα εξοφλούσε σιγά-σιγά και έτσι μπορούσε να βοηθάει και να πληρώνει λογαριασμούς φτωχών συμπατριωτών του. Ήταν ο φτωχός παπάς που βοηθούσε τους φτωχούς και τελικά η μόνη του περιουσία ήταν τα ρούχα που φορούσε.

Ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Παναχράντου, κοσμοκαλόγερος, συμπαραστάτης όλων των δοκιμαζομένων συμπατριωτών του.

Αγάπησε πολύ τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Νήσου Άνδρου «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ», βοηθούσε, συμβούλευε και ήταν πάντα παρών στις εκδηλώσεις του στην Άνδρο. Είχε βαθύτατη εκτίμηση στο πρόσωπο της Προέδρου και έκαναν πολλές φορές σπουδαίες κατ’ιδίαν συζητήσεις θρησκευτικού και πνευματικού ενδιαφέροντος.

Στην Μεσσαριά το χωριό που έμεινε, αγάπησε και υπηρέτησε επί πενήντα ολόκληρα χρόνια τελέσθηκε μνημόσυνο στην Αγία Μονή για τα εννιάμερα από την κοίμησή του. Παρέστει η Πρόεδρος κυρία Κίρκη Λογοθέτη και η γραμματέας κυρία Ντίνα Χαζάπη.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα διότι ήταν ο σεβάσμιος Ιερέας που ανήκε σε όλους και έδινε παρηγοριά, ελπίδα, ευλογούσε και ειρήνευε όλον τον κόσμο.

Αιωνία του η μνήμη.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!