Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Το σχέδιο για την ενίσχυση πληγέντων επιχειρήσεων στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Αντίπαρου και Θήρας

Απάντηση στην ερώτηση της Βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη θέσπισης νέων μέτρων λόγω COVID19, ειδικά για τα νησιά που  επλήγησαν δυσανάλογα από την πανδημία λόγω απώλειας των ετησίων εισοδημάτων (Μύκονος, Πάρος, Αντίπαρος, Σαντορίνη) έδωσαν τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Απάντηση με αρ.πρωτ. 92905) τόνισε στην απάντησή του ότι εκτός της οικονομικής ενίσχυσης με την μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για την οποία θα ακολουθήσει νέος κύκλος εντός Σεπτεμβρίου για όλες τις επιχειρήσεις από 1-500 εργαζομένων ,η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε (ΕΑΤΕ) ανήγγειλε και τη δημιουργία δύο νέων χρηματοδοτικών προϊόντων (Greekgreenfundsκαι Συνεπένδυσης). Επίσης, από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν και οι αιτήσεις για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις» με 350 και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Τουρισμού (απάντηση Υπουργείου Τουρισμού)εστίασε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που υλοποιεί και επεκτείνει με όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις έως το τέλος του 2020.

Πηγή: https://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!