Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Το σκωτσέζικο ντουζ και η αγωνία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει αξιολόγησης

kosyriza

Δέσμια της μεγάλης αβεβαιότητας που προκαλεί η παρατεινόμενη συζήτηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων του κουαρτέτου με στόχο την ολοκλήρωση της α” αξιολόγησης του προγράμματος, είναι σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για το ποια τελικά θα είναι τα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή και το αν αυτά θα περιέχουν στοιχεία που θα τους δίνει ένα κίνητρο για να τα υποστηρίξουν. «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει η όποια συμφωνία να περιέχει το χρέος για να μπορούμε να τη στηρίξουμε. Εδώ και 15 μήνες λέμε στον κόσμο ότι θα το ρυθμίσουμε και αν δεν γίνει θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα προοπτικής», αναφέρει χαρακτηριστικά βουλευτής στο Newpost

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι δεν δηλώνεται ρητά, αρκετοί είναι εκείνοι που δείχνουν να κατανοούν πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ψηφίσουν στη βουλή περισσότερα μέτρα πέραν και έξω των 5,4 δις ευρώ της αρχικής συμφωνίας.

«Πιθανότατα να επιχειρηθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, για τα επιπλέον μέτρα. Το σημαντικό για εμάς είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα μέτρα θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν, καθώς γνωρίζοντας ότι οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ πέφτουν συνέχεια έξω, μπορεί να μη χρειαστεί να γίνουν πράξη», εκτιμά έτερος βουλευτής της συμπολίτευσης. 

Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι, που εκπροσωπούν τις νεότερες γενιές των 30άρηδων και 40άρηδων βουλευτών που επιλέγουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και να ελπίζουν- με σχετική βεβαιότητα μάλιστα- πως η συμφωνία θα είναι καλύτερη από αυτή που περιγράφεται. Σε όλους αυτούς η πληροφορία για την αναθεώρηση προς τα πάνω των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας για το 2015 από τη Eurostat, ήχησε ως ένα φιλί ζωής, ενδυναμώνοντας το επιχείρημα για μια καλύτερη συμφωνία. «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απαισιόδοξος για τη διαπραγμάτευση, καθώς παρατηρώ διάφορα στοιχεία που είναι θετικά προς εμάς. Μπορεί κανείς να δει και τις ανακοινώσεις της Eurostat που πιθανότατα θα μας βοηθήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά βουλευτής. 

Σε κάθε περίπτωση  το συναίσθημα που κυριαρχεί σε όλη τη ΚΟ είναι η αβεβαιότητα που καλλιεργείται συνεχώς από τα αντιφατικά μηνύματα που δέχεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας. «Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει», λέει βουλευτής της επαρχίας και προσθέτει: « από τη μία, τα βάζω κάτω και λέω αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει κανένα η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα και συμπεραίνω ότι η συμφωνία θα κλείσει. Από την άλλη όμως, κάνω δεύτερες σκέψεις και αναρωτιέμαι μήπως, είναι για τους δανειστές η κατάλληλη ευκαιρία για να τελειώσουν με εμάς.»

Πηγή: New Post

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!