Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Το τρικ των 45 λεπτών για να κρατάτε μακριά τις ιώσεις

cf951342554fdca16abeefe3a1c7006d_L

Ο χειμώνας είναι η περίοδος που βρίσκονται σε έξαρση οι λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Αν θέλετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο να προσβληθείτε από λοιμώξεις του αναπνευστικού, οι αμερικανοί επιστήμονες συστήνουν να κάνετε γυμναστική.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής, όσοι γυμνάζονται επί τουλάχιστον 45 λεπτά, τέσσερις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, παίρνουν 25% έως 50% λιγότερες αναρρωτικές άδειες εξαιτίας των χειμερινών ιώσεων.

Όπως αναφέρουν μάλιστα, δεν χρειάζεται να πάει κανείς στο γυμναστήριο, αρκεί να περπατάει με γρήγορο βήμα.

Τι συστήνουν όμως οι επιστήμονες σε όσους προσβάλλονται από λοιμώξεις του αναπνευστικού;

-Εάν το κρυολόγημα περιορίζεται στο κεφάλι (μπούκωμα, συνάχι, ρηχός βήχας) και δεν έχει «κατέβει» στο στήθος, μπορείτε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε.

-Αν έχετε κάποια ίωση μην κάνετε τζόγκινγκ, αλλά λίγο βάδην. Αυτό δεν σημαίνει ότι η έντονη γυμναστική είναι επιβλαβής όταν έχει κανείς ίωση, αλλά καλύτερα να μην το παρακάνετε.

-Αν τα συμπτώματα δεν περιορίζονται στο συνάχι και λίγο βήχα, μείνετε στο κρεβάτι. Το ίδιο και αν βήχετε από το στήθος, εάν πονάει το σώμα σας και εάν έχετε πυρετό. Οι διογκωμένοι αδένες στον λαιμό είναι επίσης ένας ακόμη λόγος για να μείνετε κληνήρεις.

-Όταν αναρρώσετε μετά από ένα σοβαρό κρυολόγημα, περιμένετε να περάσουν δύο εβδομάδες πριν επιστρέψετε στην προπόνηση.

-Τέλος, εάν προγραμματίζετε να κάνετε αντιγριπικό εμβόλιο, κάνετε προηγουμένως λίγη ήπια γυμναστική. Μελέτες έχουν δείξει πως η ήπια φυσική δραστηριότητα διεγείρει μακροπρόθεσμα τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!