Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων

52713
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Κυκλάδων, Ευάγγελος Κεφάλας, συναντήθηκε την Παρασκευή 19/12 με τον υπουργό Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα οικονομικής φύσεως που απασχολούν επί χρόνια τους υπηρετούντες στα νησιά των Κυκλάδων…

Ιδιαίτερη έμφαση και ανάλυση έγινε για το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας.
       
Όπως επισημαίνεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, «έγινε λεπτομερής συζήτηση για το μέλλον του ασφαλιστικού φορέα των Σωμάτων Ασφαλείας(ΤΕΑΠΑΣΑ) και ειδικά για την αναγκαιότητα χορήγησης εξάμηνης παράτασης όσον αφορά τις προβλεπόμενες προθεσμίες, που προβλέπονται στην παρ. 6, άρθρο 220 του Ν. 4281/14, προκειμένου νηφάλια και εμπεριστατωμένα να κρίνουμε τη συμφερότερη για τον ασφαλιστικό μας φορέα επιλογή, την υπαγωγή του δηλαδή στο ΕΤΕΑ ή τη μετατροπή του με δική μας απόφαση σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ).»
 
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι διοικητικά το ΤΕΑΠΑΣΑ δεν υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας αλλά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.   
 
Κατά συνέπεια, δήλωσε ότι αρμόδιος για την χορήγησης εξάμηνης παράτασης που ζητείται εδώ και καιρό από τη Π.Ο.ΑΣ.Υ, είναι ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και οι συναρμόδιοι υπουργοί (Ναυτιλίας & Εθνικής Άμυνας).
 
«Επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα της συνάντησής μας ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι όταν περιέλθει στα χέρια του, επίσημα, έγγραφο-τροπολογία υπογεγραμμένο από τους συναρμόδιους Υπουργούς, τότε θα υπογράψει και ο ίδιος για τη χορήγηση παράτασης.

Τέλος ο κ.Υπουργός τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί των Κυκλάδων», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!