Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Τοπικός διχασμός λίγα 24ώρα πριν την κάλπη…

discord_and_unity-1240x650

Πάλευα για παραπάνω από ένα 24ωρο με τον εαυτό μου για το αν θα πρέπει τελικά να πω δημόσια αυτά που σκέφτομαι, μετά από τις χθεσινές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό του νησιού μας. 

Η αλήθεια είναι ότι οι δικοί μου άνθρωποι με συμβούλευσαν να μην εμπλακώ, αλλά πραγματικά δεν μπορώ γιατί αγαπάω και πονάω αυτόν τον τόπο και όπως έχω γράψει και θα συνεχίζω να γράφω, το μόνο που θέλω είναι να τον δω να ανθίζει μακριά από διχόνοιες και διχασμούς.

Κατανοώ ότι στις προεκλογικές περιόδους βλέπουμε πολλά και πως αυτό το διάστημα είναι δύσκολο. Για όλους, υποψηφίους και μη. Το έχω βιώσει στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, όχι μόνο στον μικρό μας τόπο, αλλά και σε άλλες περιοχές που είχα την τύχη να δουλεύω. Τα χθεσινά γεγονότα όμως απλά με ξεπερνούν και θλίβομαι τόσο πολύ που ο τόπος που τελικά επέλεξα και είχα πάντα όνειρο να ζήσω είναι  «απαίδευτος» και επιβεβαιώνομαι για ακόμα μία φορά πως το πολιτικό επίπεδο του τόπου μας δυστυχώς είναι χαμηλό.

Έως ένα σημείο θεωρώ λογικό σε μία κοινωνία να αναπτύσσονται αρνητικά και θετικά συναισθήματα, ωστόσο ο πρωταρχικός σκοπός των αιρετών θα πρέπει εστιάζει στην εξάλειψη των αρνητικών εξάρσεων, στοχεύοντας στην αρμονική συμβίωση των πολιτών αφού μόνο μέσω αυτής μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Δεν είμαι δικαστής -και αυτό το έχω ξαναπεί- και δεν θα πάρω ποτέ αυτόν τον ρόλο. Θα καταθέσω απλά την προσωπική μου πολιτική άποψη. Κάποιους με αυτά που θα πω θα τους εκπροσωπήσω, κάποιοι αύριο, ακόμα και σε αυτό τον στενό κύκλο που ζούμε ίσως να μη μου πουν ούτε καλημέρα. Ειλικρινά δε με πειράζει αν μου γυρίσουν την πλάτη γιατί έχω γνώμη επί των τοπικών θεμάτων κι έχω μάθει να την εκφράζω πάντα δημόσια, είτε μέσω της ιστοσελίδας μου είτε σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις χωρίς να φοβάμαι. 

Διάβασα λοιπόν με ιδιαίτερη προσοχή το κείμενο παραίτησης του νέου πλέον Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λάσκαρη. Και όχι μία φορά… βλέπετε προσπαθούσα να χωνέψω τι έχει γίνει ακριβώς…

Αν και διαφωνώ επί της ουσίας με τις παραιτήσεις (δεν είναι της παρούσης να αναλύσω το γιατί) είναι αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων αν δεν συμφωνούν στην πορεία της θητείας με τις αποφάσεις, τις κινήσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού τους να διαχωρίζουν τις θέσεις τους και αν τελικά δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής να παραιτούνται. 

Δεν θα σταθώ ούτε στην τελευταία παράγραφο του κ. Λάσκαρη όπου δηλώνει ότι «θα είναι ότι δίπλα μόνο σε  ένα Δήμαρχο που θα έχει ως προτεραιότητα την συνεργασία, και κοινή συνισταμένη τον τόπο μας», παρέχοντας ανοιχτή στήριξη στον κ. Λοτσάρη, γιατί πάλι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να στηρίξει έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι μαζί μπορούν να δώσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Άνδρο.

Αυτό που με ξένισε και με προβλημάτισε είναι η χρονική στιγμή της παραίτησης, μόλις τέσσερις μέρες πριν το β΄ γύρο, γιατί και ως εκλεγμένος πια,  από το κλίμα που δημιούργησε κάνει κακό σε αυτό που φωνάζω τόσο καιρό. Την ενότητα. Κλείνει τις πόρτες σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία με τον κ. Σουσούδη σε περίπτωση που εκλεγεί και φυσικά για εμένα προσωπικά που θεωρώ ότι η Άνδρος έχασε όλα αυτά τα χρόνια από την μη συμπόρευση Επάρχου – Δημάρχου, «πλασάρεται» η εκλογή του κ. Λοτσάρη και ως μονόδρομος  για δούμε Επαρχείο – Δημαρχείο ως ένα.

Από τη χθεσινή παραίτηση του κ. Λάσκαρη το μόνο που ένιωσα είναι την Άνδρο να διασπάται πάλι  και με έναν ιδιαίτερο φανατισμό. Και διέκρινα από τις πρώτες μέρες της εκλογής του, ότι ο νέος Έπαρχος έκανε «φάουλ». 

Κι επειδή λόγω ενασχόλησής μου με την ιστοσελίδα αλλά και ως σκεπτόμενος πολίτης παρακολουθούσα στενά την δραστηριότητα όλων των υποψηφίων θυμήθηκα μια ανάρτηση του κ. Λάσκαρη στις 14 Μαΐου την οποία παραθέτω αυτούσια. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

Έγγραφο1-1 (1)

Για να μην παρεξηγηθώ, προσωπικά ως Αντριάνα Μπόθου, γιατί πάνω από όλα είμαι πολίτης, η ψήφος μου δεν πήγε σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους που διεκδικούν τη δημαρχία. Το τι θα κάνω στον β΄ γύρο δεν το έχω αποφασίσει ακόμα… Ναι… ανήκω στους αναποφάσιστους… το μόνο σίγουρο είναι ότι την Κυριακή θα ψηφίσω, γιατί έχω χρέος και δικαίωμα στην επιλογή για το ποιος θα με εκπροσωπήσει. Και οι δύο έχουν κάνει λάθη, ο καθένας από τη θέση που υπηρετούσε, είτε από απειρία, είτε από συγκεντρωτισμό, είτε από υπέρμετρη φιλοδοξία, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Είμαι της άποψης όμως, ότι αν δεν κάνεις λάθη, σημαίνει ότι δεν έχεις δουλέψει και δεν έχεις προσπαθήσει. Άρα και οι δύο ξεκινούν από την ίδια βάση.

Επίσης, επειδή πολλές φορές έχω κατηγορηθεί ότι υποστηρίζω μέσα από την ιστοσελίδα συγκεκριμένα πρόσωπα, συνδυασμούς κλπ, όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν απέκλεισα κανέναν. Τις προσωπικές μου απόψεις πάντα τις υπογράφω. Ο κ. Λάσκαρης, ο κ. Λοτσάρης και ο κ. Μπαλλας επέλεξαν να αποκλείσουν το Andros Portal, σεβάστηκα αυτή την επιλογή και πορεύτηκα με τους υπόλοιπους. Το μόνο που διεκδίκησα και απαίτησα (κάτι αυτονόητο…) είναι τα Δελτία Τύπου και οι ανακοινώσεις των υποψηφίων να φτάνουν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης την ίδια ώρα… και όχι οι περισσότεροι να τα λαμβάνουμε κατόπιν εορτής… Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ, αντικειμενικά… Και σε όσους πρότειναν να δώσουν μια ανακοίνωση στην δική μου ιστοσελίδα πρώτα, αρνήθηκα γιατί έχω μάθει να δουλεύω επί ίσης όροις. Το  Andros Portal είναι και θα είναι πάντα ανοιχτό  σε όλους, εκλεγμένους και πολίτες. Και την προσωπική μου βοήθεια πάλι θα την προσφέρω απλόχερα σε όποιον και αν εκλεγεί και ας κατηγορηθώ πάλι. Για μένα προτεραιότητα έχει η Άνδρος. Θα σχολιάζω τα στραβά και θα διεκδικώ λύσεις, θα επαινώ την προσπάθεια. Έχω προτάσεις, έχω άποψη και έχω εμπειρία από τη δική μου σκοπιά στα κοινά και είμαι πάντα στη διάθεση όλων.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μία αναφορά σε κάτι που ένιωσα πως ήταν άδικο. Μιας και ο α΄ γύρος όπου αναδείχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι έχει ολοκληρωθεί και με αφορμή την παραίτηση του κ. Λάσκαρη, οφείλω προσωπικά να πω ένα μπράβο στην κ. Ελένη Πολίτου η οποία παρότι είναι εκλεγμένη με το συνδυασμό του κ. Σουσούδη, στάθηκε ως υποψήφια στο πλευρό του κ. Καπάκη κρίνοντας πως οι θέσεις του είναι πιο κοντά στα δικές της σκέψεις. Προς τιμήν της δεν παραιτήθηκε, τίμησε την ψήφο των ανθρώπων που τη στήριξαν, παρά τις πολιτικές διαφορές που μπορεί να είχε με το Δήμαρχο, συνεχίζοντας το έργο της μέχρι 31 Αυγούστου που λήγει η θητεία της. Και αυτό το αναφέρω γιατί αντίπαλοι συνδυασμοί αναφέρθηκαν πολλές φορές με καυστικά σχόλια στην μη παραίτησή της. Πάλι κατά την άποψή μου μεμπτό θα ήταν στην περίπτωση που η κα Πολίτου κατείχε έμμισθη θέση. 

Ως πολίτης πάνω απ” όλα αυτού του νησιού, έχω την ανάγκη να πω ξανά, πως ονειρεύομαι μία άλλη Άνδρο… μακριά από διχασμούς. Θέλω να δω επιτέλους μία Άνδρο ενωμένη οποιοσδήποτε και αν εκλεγεί Δήμαρχος. 

Κατανοώ ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ότι ένας θα επικρατήσει αλλά θεωρώ πως δεν αξίζει στο νησί μας, να κυριεύεται από αρνητικότητα. Κι επειδή όπως είπα όλοι έχουν δικαίωμα στα λάθη και απευθύνομαι στους υποψηφίους, αφήστε στην άκρη τις όποιες διαφορές μπορεί να έχετε πολιτικές και μη. Βάλτε την Άνδρο και εμάς τους πολίτες πάνω από όλα.

Αντριάνα Μπόθου

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Κατερίνα Σαλωνίκη

    Συγχαρητήρια Αντριάννα. Έτσι σκέφτομαι και εγώ παρόλο που ο Δημήτρης Λάσκαρης είναι φίλος και τον θεωρώ διαμάντι. Οι αποφάσεις όμως κρίνονται..

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!